video

Video: ‘Met de receptuur kunnen bakkers meerdere kanten op

Het recept

Video: ‘Met de receptuur kunnen bakkers meerdere kanten op
Chocolatier en patissier Arthur Tuytel Foto: Jan Willem Schouten

Arthur Tuytel spoort bakkers aan actiever te innoveren en helpt ze graag een handje. ‘Met deze receptuur kunnen bakkers meerdere kanten op. Ze moeten slimme smaken kiezen’, aldus de chocolatier en patissier die stap voor stap laat zien hoe hij de bombe maakt.

Zelf koos Arthur Tuytel voor de smaak van bosvruchten bij het bedenken van de receptuur voor het kwark(dessert)gebakje. ‘Veel mensen houden van bosvruchten, maar ik had ook een bombe van chocolade met rode peper kunnen maken’, zegt de chocolatier en patissier.

Debic Bavaroise Basis

In de receptuur gebruikt Tuytel Debic Bavaroise Basis. Die kant-en-klare bavaroise wordt tijdens de Bakkersvak op zondag 8 en maandag 9 maart door FrieslandCampina geïntroduceerd. Met deze basis, die bestaat uit suiker, gelatine en slagroom, kunnen (banket)bakkers eindeloos variëren en zo hun eigen stempel op hun banket drukken, stelt de chocolatier en patissier. Voor de camera van Jan Willem Schouten toont Tuytel stap voor stap hoe hij de bombe maakt.

Bakkerswereld Special

Lees meer over Arthur Tuytel, de bombe en Debic Bavaroise Basis in de Bakkerswereld Special over de Bakkersvak en Grip op je bakkerij, die vrijdag 27 februari verschijnt. Bent u nog geen abonnee, profiteer dan nu van een aantrekkelijk kennismakingsabonnement.

Video

Reageer op dit artikel