artikel

Kokosfrietjes

Het recept 456

Kokosfrietjes
Foto: Roy Franken

Speciaal voor het 10-jarig bestaan van het programma Puur voor de Bakker van Sonneveld hebben patissiers Joyce Schriks en Marcel Bakker mooie recepten ontwikkeld, zoals bijvoorbeeld deze Kokosfrietjes.

Ingrediënten

  • 1000 gram Odense Coconut Paste
  • 20 gram Credi Compound Strawberry
  • 20 gram water

Werkwijze

1. Meng alle grondstoffen tot een homogene massa. Meng met de planeetmenger en de vlindergarde circa 2 minuten in de eerste versnelling.

2. Leg bakpapier op de bakplaat en spuit hierop met gladde spuit nr. 10 lange banen.

3. Bak circa 15 minuten op 165 °Celcius.

4. Snijd na voldoende afkoelen in frietjes van circa 10 cm lengte.

5. Presenteer als schepfriet of als friet in puntzakjes.

Variaties:

Vervang de Credi Compound Strawberry door Credi Compound Mango Passionfruit voor een andere smaakvariatie.

 

Reageer op dit artikel