artikel

Flapjacks

Het recept 378

Flapjacks

Flapjacks is een traditioneel soort koek, gemaakt van boter, suiker en havermout. In Groot-Brittannië wordt het bij de thee gegeven als de kinderen uit school komen. Deze variant is ontwikkeld door patissiers Joyce Schriks en Marcel Bakker in het kader van het 10-jarig bestaan van het programma Puur voor de Bakker van Sonneveld.

Benodigdheden

  • 1 kartonnen bakvorm 35 × 28 × 5 cm (l × b × h)

Ingrediënten

  • 1000 gram Credi Cookie Plain
  • 130 gram roomboter
  • 100 gram water

Ingrediënten vulling

  • 600 gram Mix Tropical

Werkwijze

1. Meng alle grondstoffen tot een homogeen zetdeeg. Meng in de planeetmenger met de vlindergarde circa 2 minuten in de eerste versnelling en 2 minuten in de tweede versnelling. Voeg vervolgens de Mix Tropical toe en meng nog 1 minuut in de eerste versnelling.

2. Weeg circa 1830 gram in de kartonnen bakvorm.

3. Bak circa 40 à 45 minuten op 175 °Celcius.

4. Snijd na voldoende afkoelen in stukken van 7 × 3 cm.

Variaties:

Vervang de Mix Tropical door bijvoorbeeld 200 gram gedroogde pruimen, 200 gram gedroogde appels of 200 gram gedroogde peren. Of maak andere smaakcombinaties met gedroogde fruitsoorten naar eigen inzicht.

Lees ook:

Kokosfrietjes

Reageer op dit artikel