artikel

Recepten om uit te pakken met Valentijn

Het recept 2499

Banket en chocolade zijn hardlopers op de dag der liefde. Denk hierbij aan heerlijke red velvet cake en kersgebakjes. Enkele grondstoffenleveranciers geven hun lekkerste recepten ter inspiratie.

Recepten om uit te pakken met Valentijn
Red Velvet Cake in hartvorm. Foto: Sonneveld

Red Velvet Cake

Dit recept is afkomstig van Sonneveld

Ingrediënten

 • 10.000 gram rood cakebeslag Sonnique Luxe
 • 10.000 gram eieren
 • 5500 gram roomboter
 • 50 gram rode kleurstofpoeder

Voor de krokante onderplak

 • 5500 gram Sonnet Kanomix
 • 1000 gram poedersuiker
 • 2500 gram roomboter
 • 290 gram water

Vulling

 • 6400 gram Callebaut Creme dell’Artigiano extra bitter

Afwerking

 • Frambozen Abrikozenconfiture

Bereidingswijze

Maak eerst het deeg voor de krokante onderplak. Meng alle grondstoffen tot een homogeen zetdeeg. Rol dit uit op circa drie millimeter dikte. Steek met een ring ronde plakken uit die passend zijn bij de te gebruiken bakvormen voor de cakes. Bak deze goudbruin in een oven van circa 180°Celsius. Draai voor het maken van de cake als eerste de boter soepel. Meng de kleurstof door de cakemix. Voeg dit mengsel samen met de eieren toe aan de soepel gedraaide boter. Meng circa vijf minuten in de eerste versnelling en krab hierna de bekken bij. Klop hierna nog vier minuten in tweede versnelling. Zorg ervoor dat de (siliconen) bakvormen goed geprepareerd zijn met Goldwax en breng ongeveer 160 gram cakebeslag aan onderin de vorm. Voeg vervolgens circa 100 gram Callebaut Creme dell’Artigiano Extra Bitter in het midden van de bakvorm toe. Vul daarna  de vormen af met wederom 160 gram cakebeslag. Bake de cake in ongeveer 50 minuten op 160°Celsius. Presenteer de cakes op een krokante onderplak en bestrijk ze eventueel licht met abrikozenconfiture. Breng tot slot een rand van verse frambozen aan rondom de cake.

Hartenvlaaien. Foto: Smilde

Aardbeienbavarois

Dit recept is afkomstig van Smilde Bakery

Bereidingswijze

De aardbeienbavarois vanuit het midden van de hartenvlaai enigszins bol strijken tot aan de randen. Koelen en vervolgens het geheel afgeleren met rode aardbeiengelei. Rondom rozetten slagroom opspuiten. Trek met een cornetje dunne lijntjes chocoladecouverture over de gehele vlaai.

I heart Strawberries

Dit recept is afkomstig van Smilde Bakery

Bereidingswijze

Strijk de hartenvlaai glad met banketbakkersroom. Beleg de bodem met halve aardbeien. Laat daarbij circa 3 cm van de randen vrij voor de slagroom. Breng een dun laagje neutrale gelei aan op de aardbeien. Op de rand doppen slagroom opspuiten. Decoreren met een passende decoratie naar eigen keuze.

Mini Aardbeienbavarois

Dit recept is afkomstig van Smilde Bakery

Bereidingswijze

Strijk een dun laagje bavarois op het mini hartenvlaaitje. Beleg de Open Vlaai met vers fruit.  Breng een laagje neutrale gelei aan op het fruit. Op de buitenrand van de vlaai doppen of rozetten slagroom opspuiten en decoreren met een slagroom rozet en chocoladedecoratie. Eventueel een muntblaadjes of gehakte pistachenootjes her en der op de vlaai neerleggen.

Kersgebakje

Dit recept is afkomstig van Royal Steensma

Kersentaartje. Foto: Royal Steensma

Kersgebakje. Foto: Royal Steensma

Ingrediënten kersenbavaroise

 • 1000 gram koud water
 • 200 gram Damco top R
 • 2500 gram Frucaps kersenvulling
 • 180 gram Damco multibavaroise]
 • 400 gram water op 40˚C
 • 3750 gram ongezoete slagroom

Werkwijze

Het water en Damco top R goed met elkaar mengen. De Frucaps kersenvulling pureren en door de gele room mengen. Damco multibavaroise mengen met het warme water en aan het fruit-roommengsel toevoegen. Spatel er tot slot in twee delen de slagroom door. Zorg ervoor dat de slagroom niet te stijf wordt klopt! Vul een flexipanmat met de kersenbavaroise, strijk glad en plaats deze in de vriezer tot de bavaroise bevroren is.

Ingrediënten koekje

 • 1.100 gram Damco kompleet croûtepoeder
 • 480 gram boter op kamertemperatuur
 • 120 gram water

Werkwijze koekje

Damco kompleet croûtepoeder en boter in de kruim draaien. Vervolgens het water toevoegen en een glad deeg zetten. Zodra het deeg door elkaar gedraaid is, stoppen met mengen en het deeg 24 uur koelen. Kneed vervolgens het deeg aan en rol het uit op 1,5 mm dikte en steek met een kartelsteker het gewenste formaat uit. Plaats de plakjes deeg op een bakplaat met bakpapier en plaats 20 minuten in de oven op 180°C.

Ingrediënten spiegel

 • 500 gram Chocuise souplesse kers
 • 500 gram Slagroom, ongezoet
 • 15 gram Bladgelatine
 • 500 gram Frucaps spiegelgelei neutraal

Werkwijze spiegel

Kook de slagroom en voeg de gesmolten Chocuise souplesse kers toe, roer dit glad met een spatel. Voeg de gewelde blaadjes gelatine toe. Als deze zijn opgelost, de gladgeroerde Frucaps spiegelgelei neutraal toevoegen.

Afwerking

De kersenbavaroise uit de vorm lossen, op een rek plaatsen en overgieten met de gekookte spiegel. Afwerken naar eigen inzicht.

Indicatie bruto grondstoffenprijs: € 0,45 per stuk.

Reageer op dit artikel