artikel

Drents Turfje

Het recept

Drents Turfje

Banketbakkerij Amoureus heeft een lange geschiedenis. Teunis Balthasar Amoureus (1874-1964) vestigde op 17 juli 1905 de Boulangerie Moderne aan de 2e Hoofdstraat nr. 15. Nog in hetzelfde jaar verhuisde Amoureus naar de 2e Hoofdstraat 23. Het huidige pand bevindt zich nu iets verder in de straat op nummer 85. Michel Hoogendoorn is sinds 2001 de eigenaar van Amoureus. Hij deelt met ons zijn recept van het Drentse Turfje. Dit product kent vele uitvoeringen. Het Drentse Turfje van Amoureus is een heerlijk bonbonnetje.

Recept voor 100 tot 150 bonbons
Ingrediënten
200 gram hazelnoten
200 gram suiker
200 gram chocolade

Werkwijze
Bruneer de hazelnoten in de oven. Karamelliseer de suiker en vermeng deze daarna met de hazelnoten. Strijk de massa uit over een rvs-plaat waarop het geheel kan afkoelen. De afgekoelde massa twee keer ragfijn draaien en vermengen met een deel van de chocolade. Dit geheel wederom uitgieten op een plaat met opstaande ronden, zodat het geheel weer kan afkoelen/opstijven. Laat dit een nacht staan. De volgende dag met behulp van een snijraam stukjes van 1 bij 4 cm uitsnijden. Deze rechthoekjes met een glaceerlijn overtrekken met de overige chocolade en direct bestrooien met dunne pure chocoladesnippers.

Tip
Iedere (banket)bakker kan dit product persoonlijk maken door kleine aanpassingen in het recept te doen. Verkooppijs per doosje met 12 stuks: €5,95

Reageer op dit artikel