artikel

Achterhoekse Krentenwegge

Het recept

Achterhoekse Krentenwegge

Bram Kraaijvanger van Bram, de Echte Bakker in Wehl in de Gelderse Achterhoek deelt zijn recept voor Achterhoekse Krentenwegge met de lezers van Bakkerswereld.

Het recept is ongeveer 40 jaar geleden voor het eerst gebruikt en omdat het zo lekker is, heeft hij niets eraan veranderd. Bram en zijn vrouw Maud hebben de bakkerij in Wehl in 1997 overgenomen van de vorige eigenaar. Eerst huurden zij het pand, totdat ze het in 2007 kochten. Kraaijvanger staat het liefste met de handen in het deeg en bedenkt graag nieuwe dingen en recepten.

Recept Achterhoekse Krentenwegge
Ingrediënten
Deeg
100% Springline
10% vruchtenbroodpoeder
2,5% witbroodpoeder
8% gist
2% zout
70% water

Vulling
100% krenten
50% rozijnen
1% kaneel

Werkwijze
Oven voorverwarmen op 180°C, voor het afbakken terugzetten naar 160°C. Meng de ingrediënten door elkaar. Kneed het deeg goed af. Meng vervolgens voorzichtig de krenten, de rozijnen en het kaneel door het deeg. Korte narijs geven. Vervolgens het brood ongeveer 80 minuten bakken. De verkoopprijs voor een pakje van zes sneetjes bedraagt €2,99.

Reageer op dit artikel