artikel

Herontdek de tompouce

Het recept

Herontdek de tompouce

Laat ‘gewone’ producten door uw klanten eens (her)ontdekken. De tompouce is een typisch Nederlands gebakje waar veel variaties op mogelijk zijn.

Laat ‘gewone’ producten door uw klanten eens (her)ontdekken. De tompouce is een typisch Nederlands gebakje waar veel variaties op mogelijk zijn. Lees de collegiale tips van Wil Doomen.

Er zijn de heerlijkste varianten van te maken. Door ze met meerdere soorten tegelijk te presenteren, zijn ze een leuke onderbreking in uw gebruikelijke assortiment. Naast de vele tompoucevarianten is de droptompouce mogelijk een eye catcher.

Suggestie:
Eerste laag banketbakkersroom
Tweede laag slagroom anijsvulling:
1000     gram     slagroom met 70 gram suiker
200       gram     fond neutraal
200       gram     melk waarin opgelost 3 anijsblokjes (blijft mooi blank)
Afwerken met pure chocolade en bestrooien met dropsuiker (Culifine import).

Surprise Mie
Met een originele decoratie van miehoen geeft u uw gebak een schitterende finishing touch. U frituurt de dunne rijstvermicelli kort en maakt er daarna een compact bosje van. Dan haalt u deze direct door de suiker. Deze decoratie kunt u op rustige momenten al maken.
Deze tip is van Zeelandia.

Chocoladedecoratie
Aparte chocoladedecoratie voor bijvoorbeeld te gebruiken als ondergrond voor een showstuk, aanbrengen van bonbons, chocolade- of marsepeinbloemen. Hiervoor in een rvs vorm of taartpan geschaafd ijs aanbrengen en er vervolgens een laagje opgieten van gemengde chocolade en cacaoboter (half om half). Na stollen loszittend ijs weghalen en op een zeef uit laten lekken. Even droogdeppen en de decoratie is klaar. Eventueel bestuiven met wat poedersuiker of cacaopoeder.

Gebak in glaasjes
Glasses of Fruit, Like a dream, lepelgebak, weekendgebak en noemt u maar op. In stijlvolle glaasjes of in handige soorten en maten kunststof bakjes (dan geen statiegeld of extra prijzig). Fantastisch en trendy om zo dit dessertgebak in tal van variaties en bij verschillende feestelijkheden te presenteren aan uw klanten. Laat het wel speciaal zijn qua vulling, smaak en presentatie zoals een macédoine van vers fruit en krokante suikerdecoraties en gefrituurde mihoen (zie tip over Surprise Mie).

Triffle voorkomt verlies
Een tip van Robèrt van Beckhoven. Hij biedt overgebleven bavarois of mousse in een grote glazen vaas of pot aan. Met stukjes chocolade, karamelnootjes, vers of gedroogd fruit maak je de meest aantrekkelijke triffles. Verkoop deze scheppudding per 100 gram. Een prachtig weekendproduct. Zijn advies: Zet het goed in het zicht maar wel koel.

Omgaan met ergernissen
Als je regelmatig werkbespreking hebt met het personeel, merk je dat er onderling best wat speelt; kleine dingen, grote dingen. Door ze bespreekbaar te maken, haal je deze kleine en grote dingen naar de oppervlakte. Iedereen kan dan een bijdrage leveren om deze ergernissen zowel groot als klein uit de wereld te helpen. Je kunt hiervoor een lijst ophangen of ergens neerleggen, waar ieder die daar behoefte aan heeft zijn of haar ergernis op kan schrijven. Ook kun je er een vast agendapunt van maken. Het komt de werksfeer ten goede.
Tip van banketbakker Guul van Boxtel.

 

Reageer op dit artikel