fotoreportage

Bakkersvak 2018 in beeld bij 8.453 bezoekers

Foto & Video 1764

Bakkersvak 2018 in beeld bij 8.453 bezoekers
Foto’s: Roel Dijkstra / Joep van der Pal Bakkersvak 2018 in de Evenementenhal Gorinchem

Bakkersvak 2018 is een levendige, drukbezochte beurs gebleken. De eerste editie op de nieuwe locatie in Gorinchem heeft standhouders en beursbezoekers meer ruimte gegeven. Onder het mom: gelukkig hebben we de foto’s nog, hierbij de Bakkersvak in beeld – met een update op 14 maart.

De grootste bakkersbeurs van Nederland, Bakkersvak 2018, straalde nieuw elan uit. Exposanten zorgden voor fraaie, goed toegankelijke stands.

De vakbeurs is bezocht door 8.453 professionals, dat is een stijging van 10 procent ten opzichte van 2017. De nieuwe locatie is volgens de organisatie goed bevallen. ‘De beurs was mooi en ruim opgezet met brede gangpaden. De nieuwe opzet gaf veel meer ‘lucht’, zegt Corine Visser, Event Manager Bakkersvak.

Behalve de exposanten en beursgangers, hadden ook het Boulangerie Team en het Nederlands Patisserie Team meer ruimte om hun demonstraties en showstukken te laten zien. De teamleden zorgden gedurende de twee dagen die Bakkersvak nu nog was, om beurten voor demonstraties. Daarin werden brood en banket en chocolade steeds afgewisseld. Visser: ‘Dit jaar werden voor het eerst alle demonstraties, workshops en masterclasses samengebracht op het zogeheten belevenisplein. Veel bezoekers kwamen af op de activiteiten.’

Positieve tendens

De tendens onder bezoekers en standhouders was positief. Daaruit mag voorzichtig worden afgeleid dat de investeringsbereidheid en de lust om te ondernemen in de lift zit. Die lust is ook hard nodig, zo werd maandag duidelijk uit een analyse van Rabobank over de afgelopen 7 jaar.

Het aantal bakkers daalt, maar die ondernemers die in beweging blijven en stappen durven zetten, kunnen een goede boterham verdienen, zo luidt te boodschap. Ook de bakkers naast supermarkten kunnen prima draaien, misschien wel juist met zo’n ‘magneet’ naast zich. De grootste concurrent van de ambachtelijke bakker is daarmee niet de supermarkt, maar de collega-bakker die in hetzelfde marktgebied en op dezelfde manier zaken doet. Onderscheid is zodoende nodig.

Esther Faasen wint de Dutch Pastry Award.
Foto: Bakkerswereld

Voor dat onderscheid deden de exposanten op de beurs in Gorinchem tal van ideeën aan de hand.

IJs op de Bakkersvak

Bakkersvak breidde haar beursprofiel dit jaar uit met het segment IJs. Daarmee werd het aanbod van de vakbeurs vergroot met 20 procent. De uitbreiding is volgens Visser goed uitgepakt, mede door de voorrondes van de Gelato Festival Challenge. De winnaar werd Kees Baars, op een tweede plek eindigde Ilse Kennis. Beiden hebben zich hiermee geplaatst voor het Europese kampioenschap.

Bakkersvak in 2019

Volgens Event Manager Visser zijn de exposanten erg tevreden over het beursverloop. ‘Dat blijkt ook uit het feit dat meer dan 100 exposanten zich nu alweer hebben aangemeld voor volgend jaar.’ Bakkersvak vindt dan plaats op zondag 10, maandag 11 en dinsdag 12 maart 2019 in Evenementenhal Gorinchem.’

 

Lees ook: Organisatie Bakkersvak tevreden over editie 2018

Lees ook: Proeven, ruiken, ontdekken en ontmoeten in Gorinchem

Om de bijschriften te kunnen lezen, klik op dubbele pijltjes onderin de foto rechts.

Foto's

Reageer op dit artikel