fotoreportage

Inspirerend BakePlus-Event trekt 375 bezoekers – fotoverslag

Foto & Video 215

BakePlus hield maandag 12 september een eerste Event nieuwe stijl. De zestien BakePlus-partners kregen de opdracht mee zich niet alleen te presenteren, maar ook hun boodschap uit te dragen. Een inspirerende boodschap waar de bakker-ondernemer in zijn bedrijf direct iets zou kunnen. Dat varieerde van marketing tot productideëen, waarvan de bezoekers aan het Event de receptuur en kostprijsberekening mee naar huis kregen.

Inspirerend BakePlus-Event trekt 375 bezoekers – fotoverslag
Na de vorige aflevering van Heel Holland Bakt is de slagroomhoorn weer in opkomst. BakePlus haakte er onmiddellijk op in. Foto's: Herbert Wiggerman

‘We wilden het dit jaar echt anders aanpakken’, legt Paul van Pelt van BakePlus uit. ‘Een kakofonie van diverse standhouders is leuk, maar uit de evaluatie van eerdere jaren onder onze klanten kwam naar voren dat zij behoefte hebben aan inspiratie.’ Feitelijk gaven de klanten van de grondstoffenleverancier aan dat ze een evenement als Bakspiratie missen. ‘Dat is te groot voor ons, maar we hebben daar wel naar geluisterd’, aldus Van Pelt. ‘Deze dag was echt bedoeld om te inspireren.’

Ken elkaar

Dat begon bij binnenkomst, waar scheidsrechter Bas Nijhuis, slagerszoon die zelf een bakkerij runt, zorgde voor een andere kijk op het ondernemerschap. Hij haalde geregeld voorbeelden uit de voetballerij aan, die de bezoekers aanspraken. Teamwork, teambuilding, goed kijken en durven ondernemen waren de kernwoorden uit Nijhuis’ betoog. ‘Ken jezelf en ken elkaar, hoe verkoop je een beslissing? En: expect the unexpected’, aldus Nijhuis.

Pony’s voor de deur

Ook de inzet van social media legt hem geen windeieren. Om enkele voorbeelden te noemen: ‘Toen we haverbrood introduceerden zetten we een paar pony’s voor de deur. Met het lentebrood waren het lammeren. En toen het begin deze zomer nog zo koud was, heeft onze bakker op eigen initiatief oliebollen staan bakken. Ik was zelf met vakantie, dan vertrouw je op het team. Hij heeft dat op social media gezet en behoorlijk de aandacht getrokken.’

Naast de vele demonstraties van de toeleveranciers trad ook het BoulangerieTeam aan. Hans Som en Peter Bienefelt inspireerden met eenvoudige handelingen en middelen hoe een bakker alles wat hij in huis heeft kan benutten, ook de deegstukjes die overblijven. ‘Ik wil dat de bakker zoveel mogelijk uit een deegje haalt’, aldus Hans Som. Peter Bienefelt toonde onder meer de productie van hartige stengels in golvende bakplaten waardoor de stengels mooi op hun plek blijven liggen.

Maurice Burger van BakePlus gaf een ijs- en bavaroisdemonstraties, waarvan de bezoekers eveneens de recepten en kostprijsberekeningen mee naar huis kregen.  De dag trok 375 bezoekers tegen 225 vorig jaar in Venlo, waar de ontvangst nog Open Huis werd genoemd.

BakePluspartners

Bakeplus organiseert dit Bakeplus-Event in samenwerking met: Dekom, Procema, Royal Steensma, Gourmand, Koopmans Meel, Van der Pol, Vergeer, Polak, AB Mauri, Smilde Bakery, Sonneveld, Keurslager Arisse, Dossche Mills, het Boulangerieteam, FrieslandCampina, CSM Bakery Solutions, Spronk, Meneba, Bakels, Vandemoortele, Boma, Dobla, Ireks, Callebaut, B&O, Puratos, Algist Bruggemena, Miko coffee.

Reageer op dit artikel