fotoreportage

Tweede Tour de Bakker groot succes

Foto & Video

Tweede Tour de Bakker groot succes

Rustig tussen de koeienvlaaien door op de dijk of hard crossen door het mulle zand in de Drunense Duinen. De tweede editie van Tour de Bakker had voor ieder wat wils en dat viel in de smaak bij de bakkers.

‘Ik zei het vorig jaar al en ik zeg het nu weer: Volgend jaar hoef je op mij niet te rekenen, ik ben kapot!’ grapt één van de deelnemende bakkers tegen Harry van den Besselaar van Vamo. ‘Maar als het net zo gaat als dit jaar, ben ik er volgend jaar gewoon weer bij. Het is zo gaaf!’ Samen met nog ongeveer honderd bakkers zit de fietsende bakker dinsdagavond 3 september uitgeput op het terras bij Herberg de Drie Linden in Drunen. De tweede editie van Tour de Bakker zit er op en hoewel veel bakkers graag en fanatiek fietsen, was de mountainbiketocht wederom pittig.

De nieuwe routes, de 60 km voor wielrenners en 30 km voor stadsfietsers met rondleiding bij een brouwerij, vielen erg in de smaak. De organisatie (Vamo, Everbake, Koopmans Meel, PB Bake Off, Boyens en Dübör) is dan ook tevreden: ‘Alles ging naar wens, het is goed verlopen, er was een mooie opkomst, het was prachtig weer en er zijn geen ongelukken gebeurd. Er is zelfs geen enkele band lek gegaan. Super toch?’


Een verslag van Tour de Bakker in de volgende editie van Bakkerswereld

Reageer op dit artikel