nieuws

Vlaamsch Broodhuys prijkt op Boerenmarkt Librije – fotoverslag

Evenementen 207

Als leverancier in het topsegment van de Nederlandse horeca timmert het Vlaamsch Broodhuys van Dimitri Roels behoorlijk aan de weg. Afgelopen weekend stond hij als enige bakker op de Boerenmarkt XL, een markt bestaande uit kramen van leveranciers van driesterrenrestaurant De Librije uit Zwolle.

Vlaamsch Broodhuys prijkt op Boerenmarkt Librije – fotoverslag
Ter gelegenheid van ChefsRevolution wordt ook de Boerenmakrt XL gehouden, waar leveranciers van de Librije zich presenteren. Foto's: Michel Zoeter

De Boerenmarkt XL is vaste prik tijdens Chefs Revolution, het culinaire festival dat eens in de twee jaar wordt georganiseerd door Librije-eigenaren Jonnie en Thérèse Boer. Chefs Revolution draait vooral om de presentaties en workshops van beroemde topkoks, de Boerenmarkt is het ontspannen buitenprogramma waar de leveranciers van De Librije zich mogen presenteren.

Iedere leverancier van De Librije is uitgenodigd om gratis met een kraam op de markt  te staan. Een goede gelegenheid om gastronomisch Nederland kennis te laten maken met producten van eigen bodem. Op de zondag zijn het vooral dagjesmensen, op de maandag mensen uit het vak.

Succes

De aanwezigheid op de Boerenmarkt XL is een succes, zegt Roels. ‘De mensen die hier komen hebben veel belangstelling voor onze producten. Dat resulteert weer in mooie, nieuwe contacten.’

Roels zegt zijn uitnodiging van Jonnie Boer te hebben ontvangen op basis van een jarenlange relatie tussen de twee. Door zijn verleden als kok in beroemde restaurants in Brussel en Parijs, belandde hij na zijn keuze om definitief voor het bakkersvak te gaan al snel met zijn brood in het topsegment van de Nederlandse horeca. Zijn contact met De Librije stamt ook uit die tijd en sindsdien is hij vaste leverancier van het Zwolse restaurant gebleven. Dat geldt voornamelijk wanneer De Librije wordt ingezet bij grote feesten. Voor het restaurant bakt Boer zijn eigen brood.

 

Reageer op dit artikel