nieuws

Rianne Kuijntjes wint talentenwedstrijd Coupe Louis Lesaffre 2015

Evenementen

Rianne Kuijntjes heeft in het Franse Lille de talentenwedstrijd van de Coupe Louis Lesaffre op haar naam geschreven en daarmee de titel Young Bakery Hopeful in de wacht gesleept. De uitslag van deze (demonstratie)wedstrijd, waarvoor de talenten donderdag 27 augustus in actie kwamen, is vrijdag 28 augustus bekendgemaakt.

Rianne Kuijntjes wint talentenwedstrijd Coupe Louis Lesaffre 2015
Rianne Kuijntjes staat de Franse media te woord na haar deelname aan de talentenwedstrijd. Foto: Bakkerij Verba

Rianne Kuijntjes maakte tijdens de wedstrijd bij Lesaffre International diverse lekkernijen voor kinderen van 6 tot 10 jaar die een verjaardag vieren. De producten werden gekeurd door een vakjury en kinderen van 6 tot 10 jaar. ‘Mooie producten!’, meldde het BoulangerieTeam direct na afloop al op Twitter. De medewerkster van Bakkerij Verba, gevestigd in Brakel, Rijswijk en Sleeuwijk, nam het op tegen talenten uit België, Spanje, Frankrijk, Hongarije, Italië, Israël, Polen, Rusland, Servië en Zweden.

BoulangerieTeam

De talentenwedstrijd liep parallel met de deelname van het BoulangerieTeam aan de Coupe Louis Lesaffre. Deze wedstrijd, die geldt als voorronde voor het WK Boulangerie, begon maandag 24 augustus en beleeft vandaag (vrijdag 28 augustus) het hoogtepunt. Het Nederlands team, bestaande uit Peter Bienefelt (Brood), Hiljo Hillebrand (Viennoiserie) en Niek van Waarde (Showstuk), kwam gisteren (donderdag 27 augustus) in actie. De drie beste landen kwalificeren zich voor het WK Boulangerie dat volgend jaar wordt gehouden tijdens de Europain in Parijs.

Meer informatie over het BoulangerieTeam, de wedstrijden en zijn leden is te vinden op Boulangerieteam.nl, Facebook en Twitter.

Reageer op dit artikel