artikel

Winnaars 2008

Evenementen

Winnaars 2008

Marc Oonk had een droom en dat was winnaar worden van de Bakkerij van het Jaar. Vorig jaar greep hij net naast het goud, maar dit keer was het raak. Arthur en Doris de Rouw kenden het gevoel al van winnen, maar waren minsten zo blij met hun titel Banketbakkerij van het Jaar.

Gastspreker Foppe de Haan begon het gala met de woorden: ‘Je moet altijd dromen om iets te bereiken.’ Marc Oonk had een droom en dat was winnaar worden van de Bakkerij van het Jaar. Vorig jaar greep hij net naast het goud, maar dit keer was het raak. Arthur en Doris de Rouw kenden het gevoel al van winnen, maar waren minsten zo blij met hun titel Banketbakkerij van het Jaar.

Dan wordt het stil in de zaal. Iedereen wacht vol spanning af op de bekendmaking van de nummer 1. De naam van Oonk verschijnt en de stilte maakt plaats voor een oorverdovende kakofonie van vreugdekreten, gejuich en applaudisserende mensen. Eigenaren Marc en Remien Oonk van Bakkerij Gerhard Oonk uit Enschede springen op van blijdschap en omhelzen elkaar innig.  Marc Oonk: ‘Dit een droom. Als je hier mag staan in deze entourage, dat maakt het vak alleen maar nog mooier. Dank aan alle medewerkers en dank aan Heerlijk & Heerlijk. We hebben daar veel van geleerd.’

De Rouw

Dezelfde taferelen spelen zich af als bij de winnaars van de Banketbakkerij van het Jaar. Patisserie de Rouw uit Vught is de beste van Nederland. De dolblije eigenaren worden met luid applaus begroet als hun naam op de grote schermen verschijnt. De medewerkers vliegen elkaar en hun werkgevers in de armen. Arthur en Doris beklimmen het podium terwijl ze worden toegezongen door hun personeel. Arthur de Rouw: Dit is prachtig. We zijn ontzettend blij en zullen er alles aandoen om de patisserie in Nederland naar een hoger niveau te brengen.’ 

Bekijk de fotoreportage    

Reageer op dit artikel