artikel

Van Otten, Enter

Evenementen

‘Ik ontwaak langzaam uit de roes’ Na een tweede plaats vorig jaar, eindigde Patissier en Broodspecialist Van Otten dit jaar bovenaan. De reacties zijn overweldigend, stelt Eric van Otten. ‘Ik ontwaak langzaam uit de roes.

 

‘Ik ontwaak langzaam uit de roes’
 
Na een tweede plaats vorig jaar, eindigde Patissier en Broodspecialist Van Otten dit jaar bovenaan. De reacties zijn overweldigend, stelt Eric van Otten. ‘Ik ontwaak langzaam uit de roes.’
 

 

De reacties van vrienden, familie, kennissen waren echt overweldigend’, blikt Eric van Otten terug op de eerste week na de bekendmaking van de Bakkerij van het Jaar-verkiezing. Door alle hectiek kom je bijna niet tot jezelf, het is heel hectisch allemaal, maar ook heel mooi. Het overkomt je en je moet het allemaal gewoon over je heen laten vallen en dat hebben we gedaan. Ook de reacties van klanten op het kampioenschap waren enorm.
 
 
 
Speciaal voor het kampioenschap heeft Van Otten een schild ontworpen met daarop de tekst ‘Beste bakkerij van Nederland 2006’. Boven de weg is een doek bevestigd met dezelfde tekst en logo.
 
 
 
 
Naast kampioensbrood had Van Otten ook een kampioenscake ontwikkeld. ‘Zouden we geen nummer 1 zijn geworden, hadden we ze alsnog kunnen gebruiken, alleen met een ander naampje.’ Die voorbereiding is hard nodig geweest, stelt de kampioensbakker. ‘Na de uitslag heb je er helemaal geen tijd voor. De afgelopen week hebben we 21 procent geplust.
 
 
We hebben ongelooflijk veel kaarten, sms’jes en bloemen van ze gekregen. We zijn op   iedere denkbare manier gefeliciteerd.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
De hele winkel in Enter staat vol met bloemen. Omdat we niet alles kwijt konden, hebben we bloemen naar de vestiging in Goor gebracht.’ Over media-aandacht heeft Van Otten ook niet te klagen. ‘Alle media in de buurt hebben we wel gehaald de afgelopen week.
 
 
Naast felicitaties, heeft Van Otten ook veel reacties ontvangen van collega-bakkers. ‘Dat doet je goed.’ Een feest met het personeel zit in de planning. ‘We zijn er hard mee bezig, het wordt een grote happening.

Reageer op dit artikel