artikel

Reactie Winnaar Bakkerij van het Jaar

Evenementen

Reactie Winnaar Bakkerij van het Jaar

‘Ze staan in de rij om ons te feliciteren”Er ligt een schrift in de winkel waar klanten iets in kunnen schrijven. Eén klant schreef er in: ‘Van harte gefeliciteerd, ook voor het team. Ik hoop alleen niet dat producten nu ook duurder worden!’ Klaes Hoekstra lacht als hij deze anekdote vertelt. Ik spreek met een tevreden man die een hectische dagen achter de rug heeft. Hij is net uitgeroepen tot Bakkerij van het Jaar.

 

‘Ze staan in de rij om ons te feliciteren’
‘Er ligt een schrift in de winkel waar klanten iets in kunnen schrijven. Eén klant schreef er in: ‘Van harte gefeliciteerd, ook voor het team. Ik hoop alleen niet dat producten nu ook duurder worden!’ Klaes Hoekstra lacht als hij deze anekdote vertelt. Ik spreek met een tevreden man die een hectische dagen achter de rug heeft. Hij is net uitgeroepen tot Bakkerij van het Jaar.
 

 

‘Veel, heel veel media-aandacht van onder andere Hart van Nederland, reacties van klanten, felicitaties uit alle hoeken van het land. Overweldigend. Fantastisch. Ik word er af en toe emotioneel van. Daar heb ik dan weer last van. Ik leef wel een kleine beetje in een roes.’
 
Tijdens de aftelweken naar de uitreiking toe, hield de Bedumer bevolking zich gedeisd. Nu is het felicitatiegeweld echter losgebarsten. Voor iedereen is er de hele week koffie met gebak. ‘Onvoorstelbaar. Vooraf zei af en toe iemand: ‘dat wordt wel wat’, maar veel meer ook niet. Echt zoals Groningers kunnen doen, heel nuchter. Nu is het een gekkenhuis. Ook niet-klanten lopen binnen, maken een rondje door de winkel, feliciteren en gaan dan weer weg. Per mail kreeg ik een bericht van een broodfabriek. Er stond in: ‘Gefeliciteerd. Je hebt het verdiend. Gelukkig zijn er niet veel Klaes Hoekstra’s, anders kregen we het als industrie nog moeilijk.’ Dat vind ik een heel mooi compliment.’
 
Extra klanten
De woensdag na de uitreiking had Hoekstra 481 klanten in zijn winkel. Voor hem extreem veel voor een woensdag. ‘Gemiddeld trekken we nu zo’n honderd tot 150 klanten meer. Maar dat zal wel niet zo blijven. het is een ontzettend drukke tijd, maar ik probeer er zoveel mogelijk van te genieten. Met het hele team! Iedereen is zo trots, fantastisch. Van de week moest ik ’s middags even een paar uurtjes slapen: ik was helemaal leeg. Dat moet natuurlijk ook, anders houd je het niet vol.’ Hoekstra heeft zijn assortiment al aangevuld met Kampioentjes, Fantastico’s en Toppertjes. Afgelopen zaterdag heeft Hoekstra een feestje gegeven met een buffet voor alle personeelsleden en hun familie.
 

Reageer op dit artikel