artikel

Te harde speculaasjes

Dossiers

Te harde speculaasjes

Speculaas. Bij de beoordelingen van dit product, signaleren de keurmeesters soms te harde speculaasjes. Wat is het geheim?

Speculaas. Bij de beoordelingen van dit product, signaleren de keurmeesters soms te harde speculaasjes. Wat is het geheim?

De oorzaak van een hard speculaasje is vaak te kort en te heet bakken. Het deeg schroeit te snel dicht, waardoor de werkende stof niet de tijd krijgt om zijn werk te doen. Er ontstaat dan een dichte en harde structuur.

De baktijd voor een gemiddeld speculaasje is 25 minuten. De baktemperatuur moet hierbij worden aangepast. Een richtlijn is ± 160-170°C. Zijn de speculaasjes, ondanks de aangegeven baktijd, tóch te hard zijn en is er een drijverige bakaard zichtbaar? Pas dan het recept aan door minder suiker toe te voegen.

Bel voor meer informatie met de adviseurs productkwaliteit van NBC: 0317 – 471212.

 

Reageer op dit artikel