artikel

Speklagen in amandelstaven

Dossiers

Speklagen in amandelstaven

De keurmeesters treffen tijdens de productbeoordeling veel staven aan die onvoldoende gaar zijn en zogeheten speklagen bevatten.

De keurmeesters treffen tijdens de productbeoordeling veel staven aan die onvoldoende gaar zijn en zogeheten speklagen bevatten.

Speklagen zijn vaak te vinden bij amandelstaven die via de vriezer worden verwerkt. De speklagen ontstaan wanneer het product onvoldoende is ontdooid, in combinatie met een te hoge baktemperatuur. Het product kleurt snel, wordt op kleur uit de oven gehaald, terwijl het product nog niet gaar is. Hierdoor is de bladerende werking niet optimaal.

De keurmeesters van NBC adviseren u de staven vóór het bakken goed te ontdooien op bakkerijtemperatuur. Kies de juiste tijd in combinatie met de baktemperatuur. Dit verschilt per oven. Een ontdooide amandelstaaf moet in ieder geval tussen de 25 en 30 minuten bakken. Wanneer de amandelstaven toch nog zijn bevroren of gedeeltelijk zijn ontdooid, is een langere baktijd met een lagere baktemperatuur gewenst.

Bel voor meer informatie met de adviseurs productkwaliteit van NBC: (0317) 47 12 47.
 

Reageer op dit artikel