artikel

Temperatuur beheersing en controle apparatuur

Dossiers

Temperatuur beheersing en controle apparatuur

Constante deegtemperatuur is de basis van een constant eindproduct. De beheersing van de omgevingstemperatuur is net zo belangrijk. Zeker de temperatuur en Relatieve Vochtigheid beheersing (R.V. beheersing) in bollen en of puntenkast is essentieel.

Constante deegtemperatuur is de basis van een constant eindproduct. De beheersing van de omgevingstemperatuur is net zo belangrijk. Zeker de temperatuur en Relatieve Vochtigheid beheersing (R.V. beheersing) in bollen en of puntenkast is essentieel.

Ga niet blindelings af op hetgeen thermometers en relatieve vochtigheidsmeters (R.V. meters) op een bollen- en of puntenkast aangeven.

In de praktijk blijkt dat verschillen van 3°C tussen aangegeven en werkelijke temperatuur in de kast niet uitzonderlijk zijn. Voor de R.V. ligt dit verschil nog veel hoger. Verschillen van 15% komen regelmatig voor.

Controleer regelmatig de verschillende temperatuur en R.V instellingen op rijskasten. Controleer daarnaast de thermometers en R.V.-meters met één (steeds dezelfde) geijkte thermometer en een geijkte R.V. meter. Controleren met data loggers is een andere, nog betere optie, omdat op die manier de temperatuur en R.V. in een kast langere tijd achtereen gevolgd kan worden.

Indien grote verschillen worden geconstateerd is aanpassing van meters en instellingen van uw apparatuur noodzakelijk om een constante kwaliteit te waarborgen.

 

 

 

Reageer op dit artikel