artikel

Bake-off is de toekomst

Dossiers

Bake-off is de toekomst

Hoe ziet de toekomst er uit van de Europese bakkerijsector? Dat was de centrale vraag tijdens de eerste Europese bakkerijconferentie in Utrecht. 250 beslissers uit de Europese bakkerijmarkt lieten zich informeren over het heden, kansen, gevaren en mogelijkheden.

Hoe ziet de toekomst er uit van de Europese bakkerijsector? Dat was de centrale vraag tijdens de eerste Europese bakkerijconferentie in Utrecht. 250 beslissers uit de Europese bakkerijmarkt lieten zich informeren over het heden, kansen, gevaren en mogelijkheden.

Weinig groei in vers
Het volume in verse producten zal weinig groei vertonen de komende jaren en wellicht dalen, met name in Oost Europese landen. De groei voor de toekomst (2013) zit vooral in bake-off producten.

De graanprijs blijft heel volatiel en de kans is groot dat de graanprijs stijgt. Reden voor de mogelijke stijging is de mindere oogst. De mondiale graanoogst zal dit jaar 30 miljoen ton minder (652 miljoen ton) opleveren dan in 2008.

Rabobank verwacht de komende tijd een daling in foodservice (buitenhuishoudelijke markt). De bank verwacht op lange termijn herstel en is het een groeimarkt voor bakkers.

Momenteel is vers nog veruit de belangrijkste omzetmaker in Europa met een aandeel van 71 procent, gevolgd door voorverpakt lang houdbaar (26%) en voorverpakt deels gebakken of ingevroren (3%).
 

Reageer op dit artikel