artikel

Ongewenste geur crèmegebak

Dossiers

Ongewenste geur crèmegebak

Een ongewenste geur en een aangetrokken smaak van crèmegebak is nog steeds een veel gemaakte opmerking die op het beoordelingsrapport voorkomt. Dit probleem ontstaat meestal door een verontreinigde luchtcirculatie.

Een ongewenste geur en een aangetrokken smaak van crèmegebak is nog steeds een veel gemaakte opmerking die op het beoordelingsrapport voorkomt. Dit probleem ontstaat meestal door een verontreinigde luchtcirculatie.

Een veel voorkomend probleem bij crèmegebak is dat de crème een ongewenste geur aantrekt. Hierdoor krijgt het gebak een nare smaak. Naast de geuren van andere aanwezige producten in de koelvitrine, koeling of vriezer wordt de geur voornamelijk veroorzaakt door een verontreinigde luchtcirculatie in combinatie met het te lang in voorraad staan van het gebak.

Verdamper
Bij het schoonmaken van de koelvitrine, koeling of vriezer wordt de ventilator en verdamper vaak vergeten. De verdamper zorgt dat de verontreinigde geur wordt opgenomen en de ventilator blaast deze geur over het gebak.

Controle
Door elke dag uw koelvitrine, koeling en vriezer te controleren op verontreiniging voorkomt u dit probleem. Schimmels ontstaan sneller in een koelvitrine en koeling. Daarom adviseren wij beide koelinstallaties één keer in de week grondig schoon te maken.

Natuurlijk is het ook raadzaam de bewaartijd van het crèmegebak blijvend te controleren.

 

 

 

 

Reageer op dit artikel