artikel

Bankvorming in cake

Dossiers

Bankvorming in cake

Bankvorming in cake ontstaat door te koude of te warme grondstoffen en een te korte baktijd.
Lees hier hoe u deze bankvorming voorkomt. Vragen? NBC helpt u graag.

Bankvorming in cake ontstaat door te koude of te warme grondstoffen en een te korte baktijd.
Lees hier hoe u deze bankvorming voorkomt. Vragen? NBC helpt u graag.

‘Bankvorming’ in cake ontstaat vaak door een niet goed verwerkt beslag of een verkeerd bakproces. Bij het draaien van het beslag speelt de temperatuur van de grondstoffen een belangrijke rol. Zorg dat de grondstoffen ca. 20ºC zijn. Ook wanneer een mix gebruikt wordt. Krab het bekken regelmatig bij tijdens het draaien van het beslag.

Let bij het bakken op de juiste oventemperatuur. Een hoge oventemperatuur met een korte baktijd levert een cake op die niet gaar is, terugzakt en daardoor banken vormt. De baktijd staat in relatie tot de oventemperatuur en het gewicht van de cake. Voor een cake van 400 gram geldt een baktijd van 50 tot 60 minuten. Voorkom stoten van de bakblikken en zodoende het terugzakken van de cake tijdens het bakken.

Bel voor meer informatie met de adviseurs productkwaliteit van NBC, tel. (0317) 47 12 47.

 

Reageer op dit artikel