artikel

Schoonhouden condensors

Dossiers

Schoonhouden condensors

Bij het hoger worden van de buitentemperatuur komt het voor dat de koelcel en diepvries niet meer voldoende kunnen koelen. De motor blijft draaien en de temperatuur in de kasten zakt onvoldoende. In veel gevallen is een vieze condensor de boosdoener.

Bij het hoger worden van de buitentemperatuur komt het voor dat de koelcel en diepvries niet meer voldoende kunnen koelen. De motor blijft draaien en de temperatuur in de kasten zakt onvoldoende. In veel gevallen is een vieze condensor de boosdoener.

Koelen is niets anders dan ergens warmte aan onttrekken. Koelkasten en diepvriezers voeren die warmte af via zogeheten condensors (te vergelijken met een radiator van een auto). Als de condensors vies zijn door bijvoorbeeld vuil of stof, kan de onttrokken warmte niet aan de buitenlucht worden afgegeven. Hierdoor presteert de koelapparatuur onvoldoende.

Het advies is om maandelijks (ook in de winter) de condensors van de koelmachines te controleren. Door ze met een stofzuiger of borstel schoon te maken, voorkomt u problemen. Dankzij zo’n schone condensor hoeft de motor ook minder te draaien, waardoor u minder energie verbruikt!

Bel voor meer informatie met NBC: (0317) 47 12 12.
 

Reageer op dit artikel