artikel

Ongewenste geur en smaak van crèmegebak

Dossiers

Ongewenste geur en smaak van crèmegebak

Een veel voorkomend probleem bij crèmegebak is dat de crème een ongewenste geur aantrekt. Hierdoor krijgt het gebak een nare smaak.

Een veel voorkomend probleem bij crèmegebak is dat de crème een ongewenste geur aantrekt. Hierdoor krijgt het gebak een nare smaak.

Naast de geuren van andere aanwezige producten in de koelvitrine, koeling of vriezer wordt de geur voornamelijk veroorzaakt door een verontreinigde luchtcirculatie. Bij het schoonmaken van de koelvitrine, koeling of vriezer wordt de ventilator en verdamper vaak vergeten. De verdamper zorgt dat de verontreinigde geur wordt opgenomen en de ventilator blaast deze geur over het gebak.

Door elke dag uw koelvitrine, koeling en vriezer te controleren op verontreiniging voorkomt u dit probleem. Schimmels ontstaan sneller in een koelvitrine en koeling, daarom adviseren wij beide koelinstallaties één keer in de week grondig schoon te maken.

Tot slot is het raadzaam de bewaartijd van het crèmegebak in de gaten te houden.

 

Reageer op dit artikel