artikel

Energietool

Dossiers

Energietool

De winter komt er weer aan en van alle kanten hoor je de roep om energiebesparing. Wilt u weten aan welke apparaten u de meeste energie kwijt bent? En waarop u kunt besparen?

 

De winter komt er weer aan en van alle kanten hoor je de roep om energiebesparing.  Wilt u weten aan welke apparaten u de meeste energie kwijt bent? En waarop u kunt besparen?

 

Speciaal voor ondernemers in de bakkerijbranche is de Energietool ontwikkeld. Dit is een online programma waarmee u op een eenvoudige manier het energieverbruik van uw bakkerij kunt onderzoeken. U krijgt hiermee snel inzicht in de mate van efficiëntie van energieverbruik. Daarnaast krijgt u direct antwoord op de vraag welke energiebesparende maatregelen in uw situatie economisch interessant zijn. De Energietool is gratis en wordt u aangeboden door NBOV, Beko Advies, Energiecentrum Midden- en Kleinbedrijf en NBC.

 

Hoe werkt de tool?

De Energietool bestaat uit een formulier waarop u een aantal bedrijfsgegevens voor uw productielocatie invult. Eerst vindt er een vergelijking plaats van het energieverbruik van uw onderneming met andere bakkerijbedrijven. Hiermee kunt u de positie van uw bedrijf op energiegebied bepalen ten opzichte van wat gangbaar is in onze branche (de analyse).

Vervolgens worden de gegevens verwerkt in een “quickscan” voor energiebesparende maatregelen. De tool rekent voor u uit wat de investeringskosten en besparingen zijn, zodat u weet wat de terugverdientijden zijn van iedere maatregel. Tot slot geeft de Energietool een opsomming van good houskeepingmaatregelen. Dit zijn algemene gedragsmaatregelen die wij ieder bedrijf van harte aanbevelen om energie te besparen zonder dat daarvoor investeringen nodig zijn.

 

Milieudienst

De maatregelen van de Energietool sluiten aan bij de maatregelen van het milieu-informatieblad Brood- en banketbakkerijen van Infomil. Dit informatieblad wordt gebruikt bij de handhaving van het wettelijke energiebeleid. Zo heeft u als ondernemer een krachtig gereedschap in handen dat goed aansluit bij de vragen die u van uw lokale milieudienst kunt verwachten.

 

Waar vindt u de tool?

U vindt de tool op de website van het Nederlands Bakkerij Centrum, www.nbc.nl/energietool.

Let op: bij het invullen van de Energietool heeft u uw energierekening nodig. Houd deze dus bij de hand.

 

Dus:

·          Met energietool weet u snel of u efficiënt met energie omgaat;

·          Het programma geeft ook aan welke energiebesparende maatregelen voor u interessant zijn;

·          De tool sluit aan bij de wettelijke eisen die gelden op energiegebied;

·          U vindt deze gratis dienst op www.nbc.nl/energietool.

 

 

Reageer op dit artikel