artikel

‘Schoonmaken moet je organiseren

Dossiers

‘Schoonmaken moet je organiseren

Het Nederlands Bakkerij Centrum inspecteert ruim de helft van alle bakkerijen van Nederland op hygiëne. Hoe is het gesteld met de reinheid? Wat komen zij tegen? Wat zijn veel voorkomende problemen en hoe los je ze eenvoudig op als bakker?

Het Nederlands Bakkerij Centrum inspecteert ruim de helft van alle bakkerijen van Nederland op hygiëne. Hoe is het gesteld met de reinheid? Wat komen zij tegen? Wat zijn veel voorkomende problemen en hoe los je ze eenvoudig op als bakker?

Schoonmaken is niet de eindklus
1 Maak een bedrijfsspecifiek schoonmaakplan samen met de medewerkers. Daardoor is het plan van iedereen en voelt iedereen zich er ook verantwoordelijk voor.

2 Schoonmaken is niet de eindklus na een dag hard werken. Schoonmaken hoort bij het werk, dus moet je dat organiseren.

3 De volgorde van schoonmaken is heel belangrijk. Begin in de deeghoek en werk vervolgens de rest af.
 

Hygiënetool
De hygiënetool is een digitaal hulpmiddel via internet die NBC speciaal heeft laten ontwikkelen om bakkers te ondersteunen bij het invoeren van de nieuwe code in het eigen bedrijf. Met de hygiënetool kunnen de diverse werkinstructies en registratieformulieren heel gemakkelijk bedrijfsspecifiek gemaakt worden. De bakkerondernemer doorloopt stap voor stap de kritische processen in zijn bedrijf en kan wijzigingen meteen doorvoeren via een willekeurige computer met internetaansluiting en met zijn eigen code inloggen op de hygiënetool.

 

Reageer op dit artikel