artikel

Guardian of pastry Arts Rudolph van Veen

Dossiers

Guardian of pastry Arts Rudolph van Veen

Prijzen en titels zijn hem niet vreemd. De laatste titel die hij toegekend kreeg, was die van Guardian of pastry Arts tijdens het derde Nationaal Bakkerij Gala. Zijn onvermoeibare drang tot motivatie en inspiratie gaven voor de jury de doorslag. Stilzitten gaat de kersverse guardian nu niet. Rudolph van Veen wil blijven inspireren.

Prijzen en titels zijn hem niet vreemd. De laatste titel die hij toegekend kreeg, was die van Guardian of pastry Arts tijdens het derde Nationaal Bakkerij Gala. Zijn onvermoeibare drang tot motivatie en inspiratie gaven voor de jury de doorslag. Stilzitten gaat de kersverse guardian nu niet. Rudolph van Veen wil blijven inspireren.

‘Ik zie teveel malle pietjes winkels’
‘Ik denk dat de consument het patisserievak een chique beroep vindt. Ik heb het idee dat het imago de afgelopen jaren positief veranderd is.’

‘De meeste bakkerijen zijn “over done” opgetuigd met allerlei franje. Ik zie teveel malle pietjes winkels met stoffig promotiemateriaal. Bakkers houden van hun product, maar doen de presentatie er even bij en dat kan niet.’

‘Als je kijkt naar het buitenland welke bedrijven succesvol zijn, zijn dat de bedrijven die een duidelijk verhaal hebben. McDonald’s bijvoorbeeld. Je kunt er van vinden wat je wilt, maar ze zijn succesvol.’

‘De nieuwe generatie patissiers en bakkers moet niet te lang klein worden gehouden. Jongeren moeten worden opgepept en geïnspireerd en dat moet op school beginnen.’

Guardian

De Guardian of pastry Arts is de prijs van het Nederlands Patisserie Team voor diegene die zich op welke manier dan ook inzet voor de Nederlandse patisserie. Rudolph van Veen, die mede aan de basis stond van het Nederlands Patisserie Team, is de achtste winnaar van deze prijs. De overige winnaars zijn:
Peter de Wit
Wil Doomen
Roger van Damme
Adriaan van Haarlem
Harrie Leijten
Pieter Booij
Robert ten Hoope
 

Reageer op dit artikel