artikel

Directeur Toon van Nuland over overname Bakkersland Helmond

Dossiers

Directeur Toon van Nuland over overname Bakkersland Helmond

Toon van Nuland, Aat Bac en Ed Drok namen Delfts Brood in 1999 over van Kees van den Berg. De drie zagen kansen in het matig presterende middenbedrijf. Terecht zo blijkt na tien jaar. Het bedrijf is enorm gegroeid. Zo sterk dat uitbreiding noodzakelijk was. Reden voor Delfts Brood om de voormalige Bakkersland bakkerij in Helmond te kopen.

Toon van Nuland, Aat Bac en Ed Drok namen Delfts Brood in 1999 over van Kees van den Berg. De drie zagen kansen in het matig presterende middenbedrijf. Terecht zo blijkt na tien jaar. Het bedrijf is enorm gegroeid. Zo sterk dat uitbreiding noodzakelijk was. Reden voor Delfts Brood om de voormalige Bakkersland bakkerij in Helmond te kopen.

X ‘Toen we in 1999 begonnen leverden we aan veertien Lidl vestigingen. Nu leveren we aan bijna tweehonderd van de in totaal 315 Lidl winkels in Nederland.’

X ‘De reden dat wij Helmond hebben gekocht is puur een capaciteitsverhaal. Wat ook meespeelde is dat de bakkerij in Helmond een goed draaiende bakkerij is. Het is niet nieuw, maar is in goede staat en dus konden we direct aan de gang.’

X De grootste afnemer van Delfts Brood is supermarktketen Lidl Nederland. Lidl was in 2004 verantwoordelijk voor ruim 30 procent van de totale omzet. In 2005 meer dan 50 procent en nu zelfs 70 procent.

X Aircatering is geen corebusiness meer van Delfts Brood. Deze omzet is opgevangen door de introductie van zuurstofarm verpakken. Deze methode is in 2007 geïntroduceerd door het bedrijf uit Delft.

Bakkerij Helmond
In Helmond wordt groot-,  kleinbrood en eierkoeken geproduceerd. De capaciteit grootbrood is 2100 per uur en 13.500 stuks kleinbrood per uur. De eierkoekenlijn kan 7000 stuks per uur verwerken. Er wordt in drie shifts gewerkt, 24 uur per dag. In Helmond werken 82 mensen verdeeld over 72 fte’s.

Bakkerij Delft
In Delft wordt groot-, kleinbrood en bake off geproduceerd. De capaciteit grootbrood is 2400 per uur en 13.500 stuks kleinbrood per uur. De capaciteit bake off is voor de croissants 12.000 per uur, voor de bake off baguettes 6000 per uur en 15.000 petit pains per uur. 
Delft werkt op de verslijnen fulltime, croissants en bake off in 2,5 shifts. Dit worden er drie. In Delft werken 150 man, verdeeld over 80 fte’s.
 

Reageer op dit artikel