artikel

Voorkom speklagen in amandelstaven

Dossiers

Voorkom speklagen in amandelstaven

Bij een amandelstaaf hoort een mooi bladerende werking van de korst. Speklagen zijn niet gewenst, maar hoe voorkom je die?

Bij een amandelstaaf hoort een mooi bladerende werking van de korst. Speklagen zijn niet gewenst, maar hoe voorkom je die? 

Speklagen zijn vaak te vinden bij amandelstaven die vanuit de vriezer worden verwerkt. Een speklaag ontstaat wanneer u het product onvoldoende laat ontdooien en vervolgens op een te hoge temperatuur bakt. De staaf kleurt dan snel en wordt op basis van die kleur uit de oven gehaald. Vaak is het product dan echter nog niet gaar, waardoor de bladerende werking niet optimaal is.

De keurmeesters van NBC adviseren daarom de staven vóór het bakken te ontdooien op bakkerijtemperatuur. Kies de juiste baktijd in combinatie met de baktemperatuur. Dit verschilt per oven. Een ontdooide amandelstaaf moet in elk geval 25 tot 30 minuten bakken.

Dus:
• Ontdooi staven voor het bakken op bakkerijtemperatuur;
• Kies de juiste baktijd (minimaal 25 tot 30 minuten).
 

Reageer op dit artikel