artikel

‘Verkopen met een lach doet veel

Dossiers

‘Verkopen met een lach doet veel

Ireen Pijpers was 26 jaar toen ze in 2001 eigenaar werd van Bakkerij Pijpers in Blerick. Terugkijkend omschrijft ze zichzelf toen als bleu. Daar is vandaag de dag niets meer van over. De bleue Pijpers is veranderd in een zelfverzekerde eigenaar met visie en enthousiasme.

Ireen Pijpers was 26 jaar toen ze in 2001 eigenaar werd van Bakkerij Pijpers in Blerick. Terugkijkend omschrijft ze zichzelf toen als bleu. Daar is vandaag de dag niets meer van over. De bleue Pijpers is veranderd in een zelfverzekerde eigenaar met visie en enthousiasme.

Tips van Ireen Pijpers

1 ‘Belangrijk is dat je de klanten goed behandelt. Bijvoorbeeld netjes goedemorgen zeggen tegen een klant vind ik erg belangrijk. Stukje persoonlijkheid is de kracht van het ambacht. Wees attent, houd bijvoorbeeld de deur open als iemand de handen vol heeft.’

2 ‘Verkopen met een lach doet al heel veel goed. Ook door de telefoon moet de klant die glimlach bij wijze van spreken kunnen zien.’

3 ‘Als een medewerker iets goed doet, moet je dat zeggen, complimenteren. Zelf vrolijk zijn hoort daar bij. Ook moet je de medewerkers niet alles voorkauwen. Laat ze zelf na- en meedenken.’
 

Reageer op dit artikel