artikel

Nieuwe directeur Bakker Bart moet voor rust en rendement zorgen

Dossiers

Nieuwe directeur Bakker Bart moet voor rust en rendement zorgen

Bakker Bart beleefde een roerig jaar. De franchisenemers klaagden in de media over te lage marges en te hoge franchisebijdrages. Het vertrouwen in de directie werd opgezegd en oud-directeur Rob Terstappen stapte op. Sinds februari dit jaar is het weer rustig geworden in de Bakker Bart familie met het aantreden van de nieuwe leidsman Robert van Ballegooijen.

Bakker Bart beleefde een roerig jaar. De franchisenemers klaagden in de media over te lage marges en te hoge franchisebijdrages. Het vertrouwen in de directie werd opgezegd en oud-directeur Rob Terstappen stapte op. Sinds februari dit jaar is het weer rustig geworden in de Bakker Bart familie met het aantreden van de nieuwe leidsman Robert van Ballegooijen.

Sinds februari bent u aangetreden als algemeen directeur. Hoe kijkt u terug op de eerste maanden?
‘Het is een drukke, hectische periode geweest, maar ik kijk er met een goed gevoel op terug. Hoewel ik wist dat ik niet in een gespreid bedje terechtkwam, heb ik veel enthousiasme geproefd bij de franchisenemers.’

U bent afkomstig van Friesland Foods. Waarom hebt u gekozen voor Bakker Bart?
‘Ik ben begonnen bij het familiebedrijf Van Ballegooijen dat is overgenomen door Friesland Foods. Na diverse commerciële en management functies, heb ik de afgelopen twee jaar in de Raad van Bestuur gezeten van Friesland Foods. Ik werd dus steeds meer manager op afstand en ik wilde juist meer het ondernemerschap in. Toen de vacature bij Bakker Bart voorbij kwam, heb ik niet geaarzeld.’

Heeft de onrust die heerste bij Bakker Bart nog invloed gehad op uw keuze?
‘Nee. Bovendien als die onrust er niet was geweest, was de vacature er waarschijnlijk ook nooit geweest. Ik houd van uitdagingen. Ik wil graag zaken aanpakken, mensen enthousiast maken, veranderingen doorvoeren, bedrijven op het juiste spoor krijgen. Dat heb ik bij Friesland Foods ook gedaan en dat vind ik boeiend.’

Het hele artikel: zie Bakkerswereld 20 van 2008

Reageer op dit artikel