artikel

Overname CAD Accountancy door GIBO Groep

Dossiers

CAD Accountancy is per 1 april toegetreden tot de GIBO Groep. De nieuwe naam luidt GIBO CAD, Accountants en Adviseurs. Gaat er meer dan alleen de naam veranderen? En zo ja, wat gaat de bakker daarvan merken? Bakkerswereld vroeg het aan de betrokken partijen.

 

 

 

 

 

CAD Accountancy is per 1 april toegetreden tot de GIBO Groep. De nieuwe naam luidt GIBO CAD, Accountants en Adviseurs. Gaat er meer dan alleen de naam veranderen? En zo ja, wat gaat de bakker daarvan merken? Bakkerswereld vroeg het aan de betrokken partijen. 

Na ruim dertig jaar heeft Beko Benelux afscheid genomen van haar dochteronderneming CAD Accountancy (CAD). Het accountancybedrijf is per 1 april van dit jaar overgenomen door GIBO Groep. Jan van Rossum, directeur Beko Benelux: ‘Mensen zullen zich afvragen waarom Beko dit heeft gedaan. Bij de heroriëntatie van ons beleid naar de toekomst, hebben we ons afgevraagd hoe we verder zouden gaan met CAD. De wetgeving rond accountancy is complex en zijn wij dan qua schaalgrootte groot genoeg om onze leden goed genoeg te kunnen bedienen? Voor het belang van de klant, zijn wij tot de conclusie gekomen dat het beter is om aansluiting te zoeken bij een grotere partij. We willen continuïteit bieden aan onze leden en we denken dat het beste te kunnen doen door deze stap.’ Aartje Teeuwen, lid van het managementteam van CAD en tevens vestigingsleider van kantoor Woerden, geeft toe te hebben moeten wennen aan de overname door GIBO Groep. Je hebt natuurlijk te maken met verschillende bedrijfsculturen, maar ik ervaar het als zeer positief. Ook omdat GIBO geschoeid is op de coöperatieve leest.’ Peter de Jong, regiodirecteur GIBO Groep: ‘Net als bij Beko vloeit het resultaat direct terug naar de organisatie en dus naar de leden.’

Veranderingen
Door de overname van CAD door GIBO Groep is het accountancy en adviesbedrijf in een keer marktleider in de bakkerijbranche met zeshonderd aangesloten bakkerijondernemingen. De ondernemers worden vanuit zes locaties in Nederland bediend. De locaties zijn: Zwolle, Woerden, Valkenswaard, Almelo, Roermond en Brunssum.
Maar welke gevolgen heeft de overname nu voor de bakker die aangesloten was bij CAD? De Jong: ‘Doordat we marktleider zijn met zeshonderd bakkers, hebben we een veel grotere branchekennis. Hierdoor worden de bedrijfsvergelijkingen die we houden nog betrouwbaarder. Daarnaast heeft GIBO Groep een breder fullservice concept dan CAD.’ Teeuwen: ‘Een voorbeeld: in tegenstelling tot CAD heeft GIBO Groep wel specialisten in huis op het gebied van subsidie.’ De Jong: ‘Ook hebben wij specialisten in dienst, voor vraagstukken over bijvoorbeeld bedrijfsovernames en financieel economische kwesties. En we hebben een eigen juridische afdeling. Een ander voordeel is de verbeterde automatiseringspakketten.’ Bij CAD stond dat aspect nog in de kinderschoenen, volgens Teeuwen. ‘Zo kan de bakker nu online boekhouden op de server van GIBO (GIBOnet Online Boekhouden), maar ook zijn salaris- en personeelsadministratie bijhouden (GIBOnet Online Salaris).

Persoonlijk contact
Hoewel de bakker de voordelen kan plukken van een groot bedrijf, verandert er op het eerste gezicht niet veel, stelt Teeuwen. ‘De ondernemers behouden dezelfde contactpersonen.’ De Jong: ‘We zijn wel een groot bedrijf, maar doordat we zestig kantoren hebben in Nederland waarborgen we het persoonlijke contact. Vertrouwen is essentieel, daar leven we ook van.’
Producten als de omzetbarometer, nieuwsbrieven en bedrijfsvergelijkingen blijven uitgevoerd worden in samenwerking met Beko Advies.

 

Reageer op dit artikel