artikel

Weinig bladerende werking croissants

Dossiers

Weinig bladerende werking croissants

BAKKERSWERELD – Door een onzorgvuldig ontdooiproces en een te warme narijskast wordt de bladerende werking in croissants slecht. Lees hier hoe u deze bladerende werking terugkrijgt.

 

BAKKERSWERELD – Door een onzorgvuldig ontdooiproces en een te warme narijskast wordt de bladerende werking in croissants slecht. Lees hier hoe u deze bladerende werking terugkrijgt.
 

 

De adviseurs productkwaliteit van NBC komen regelmatig croissants tegen die onvoldoende bakaard hebben. Deze croissants hebben wel een groot volume door een lange narijs, maar missen de ‘vlezige’ structuur die voor dit product zo kenmerkend is.
 
Ingetoerde boter
Meestal is een slecht ontdooiproces de boosdoener. De croissants worden als deegstukjes uit de vriezer gehaald en direct in de narijskast geplaatst. Daardoor smelt de zo zorgvuldig ingetoerde boter tussen de laagjes deeg en verdwijnt de bladerende werking van de croissant.
 
Rustig ontdooien
Laat de croissant daarom vanuit de diepvries rustig ontdooien in de koelcel of het magazijn van de bakkerij. Plaats de croissant pas als deze geheel is ontdooid in een narijskast van maximaal 30°C. Is uw rijskast altijd warmer? Laat de croissant dan in een platenkar onder een hoes ontdooien en rijzen.
 
Bel voor meer informatie met de adviseurs productkwaliteit van NBC: (0317) 471247.

Reageer op dit artikel