artikel

Vervuiling van vloeren, plafonds en wanden

Dossiers

Vervuiling van vloeren, plafonds en wanden

Schone vloeren, plafonds en wanden zorgen voor een mooie uitstraling en veel werkplezier en zijn belangrijk voor een goede hygiëne. Maar hoe houdt u deze schoon?

 

Schone vloeren, plafonds en wanden zorgen voor een mooie uitstraling en veel werkplezier en zijn belangrijk voor een goede hygiëne. Maar hoe houdt u deze schoon?

 

 
De Hygiënecode schrijft voor dat vloeren, wanden en het plafond in een deugdelijke staat moeten verkeren en goed zijn onderhouden. Zorg ervoor dat er geen diepe scheuren en grote oneffenheden zijn in de vloer. Hier kan zich vuil ophopen. Oppervlakkige scheuren en kleine oneffenheden zijn vanwege de werkzaamheden vaak onvermijdelijk.
 
Hard en glad
Volgens de Hygiënecode moeten wanden in bedrijfsruimten bedekt zijn met een hard, glad, niet-toxisch en voor water ondoordringbaar materiaal. Tegels mogen niet los zitten en ernstige beschadigingen zijn niet toegestaan. Zorg ervoor dat achter de wanden geen holle ruimten zitten. Hier kan zich eveneens gemakkelijk vuil ophopen, terwijl reinigen daar moeilijk is. Schrootjes zijn wel toegestaan, mits deze goed zijn onderhouden.

Tips
– Wij adviseren een goed reinigbaar en stofdicht plafond in uw bakkerij te laten aanbrengen. Een systeemplafond van uitneembare, afwasbare gipsplaten, voorzien van een vinylcoating, is een goede optie.
– Zorg voor een schoonmaakschema voor de productieruimte (bakkerij).

 
Meer hierover leest u in de Hygiënecode voor de Brood- en Banketbakkerij op bladzijde 19-21.

 

Meer informatie: 
Adviseurs productkwaliteit NBC: (0317) 47 12 47

Reageer op dit artikel