artikel

Prijzenfestijn vakwedstrijden ROC-leerlingen

Dossiers

Prijzenfestijn vakwedstrijden ROC-leerlingen

Chiel Hogenboom, werkzaam bij Vermeer in Lisse, is de trotse winnaar van de Gouden Gard 2007. Hij kreeg de trofee dinsdag 9 oktober in Heerhugowaard op het Horizon College uit handen van de winnaar van vorig jaar, Jasper Engel.

 

Chiel Hogenboom, werkzaam bij Vermeer in Lisse, is de trotse winnaar van de Gouden Gard 2007. Hij kreeg de trofee dinsdag 9 oktober in Heerhugowaard op het Horizon College uit handen van de winnaar van vorig jaar, Jasper Engel.  

 

Chiel Hogenboom blijft als winnaar kritisch op zijn eigen product. ‘Mijn bonbons hadden beter gekund. Het hoogste aantal punten heb ik voor mijn taartje en de friandises. Mijn taart is gemaakt van vanillemousse met amandel sablébeslag, een cassis cremeux, frambozenbavarois en ik heb hem rood fluweel afgespoten. Smaak is gewoon heel belangrijk dus dat wilde ik zeker goed hebben.’
De jury keurde niet alleen de smaak van de producten en de uiteindelijke etalage van showstuk en producten samen, maar lette gedurende de wedstrijddag ook op het hygiënisch werken en de organisatie. Ook daarin blonk Hogenboom uit.

Stimulans
Hogenboom was de laatste die zich inschreef voor de wedstrijd. In juli besloot hij dat hij toch mee zou doen. ‘Daarna heb ik er hard aangewerkt. Hoeveel uur? Nou dat weet ik niet. Vooral de kleine uurtjes na het werk. Ik kreeg de sleutel van mijn baas en mocht alles gebruiken. Hij en mijn collega’s hebben me enorm gestimuleerd. Ook als ik het even niet meer zag zitten.’
Naast een Gouden Gard mag Hogenboom ook de coachingprijs van het ROC Eindhoven mee naar huis nemen. Deze is goed voor € 650,00 coaching het komende jaar.

Geen slaap wel zilver
Mandy van Buël – werkzaam bij Jacques van Bragt – won de Zilveren Gard. Deze zet ze op het nachtkastje waarna ze snel gaat slapen. ‘Ik ben om half drie opgestaan vannacht’, zegt ze. ‘Naar het werk gegaan, alles ingeladen en toen heel voorzichtig vanuit Brabant naar Heerhugowaard gereden. Ik wilde de files voor zijn! Gelukkig is alles heel gebleven en was ik de files inderdaad voor. Toen de hele dag werken en nu ben ik gewoon moe… Maar wel heel tevreden. Echt super dit. Zo leuk!’
Monique Rab – werkzaam bij Dunya’s Taartenatelier – ging met de Bronzen Garde huiswaarts. Ook voor haar was het een zware wedstrijddag. Maar beide meiden zijn wel trots dat ze met twee dames op het podium zijn beland.
Er namen zes mensen deel aan de Gouden Gard. Voor het eerst in de geschiedenis van de wedstrijd deden er net zo veel dames als heren mee.

Bakkerswereld 26 oktober 2007
 
 

Reageer op dit artikel