artikel

Oliebollen met suiker?

Dossiers

Oliebollen met suiker?

Het oliebollenseizoen gaat weer van start. Natuurlijk is het interessant om ook eens te wisselen met de afwerking van dit product.

 

Het oliebollenseizoen gaat weer van start. Natuurlijk is het interessant om ook eens te wisselen met de afwerking van dit product.

 

Traditioneel wordt poedersuiker apart meegegeven of over de oliebol heen gestrooid. Beide varianten zorgen nogal eens voor ‘geknoei’ op kleding. Hebt u er wel eens aan gedacht om als alternatief de oliebollen na het bakken door de kristalsuiker te rollen?
 
Smaak
Als u de oliebollen direct na het bakken door de suiker rolt, heeft dat een aantal voordelen. Eventuele olieresten worden door de suiker opgenomen, terwijl de suiker niet smelt. Tijdens het consumeren geeft de suiker het gevoel dat de oliebol minder vet is. Als extra smaakmaker kunt u kaneel aan de suiker toevoegen. 
 
Bel voor meer informatie met de adviseurs productkwaliteit van NBC: (0317) 47 12 47. Ook kunt u bij hen terecht voor informatie over de oliebollenbeoordelingen die NBC verricht.
 

Reageer op dit artikel