artikel

Hoe wordt ongedierte in de bakkerij voorkomen?

Dossiers

Hoe wordt ongedierte in de bakkerij voorkomen?

Veel bakkerijen hebben een ongediertebestrijder aangetrokken om ongedierte in de bakkerij te bestrijden. Bestrijden is een optie, maar beter is om ongedierte geen kans te geven in uw bakkerij door preventieve maatregelen.

 

Veel bakkerijen hebben een ongediertebestrijder aangetrokken om ongedierte in de bakkerij te bestrijden. Bestrijden is een optie, maar beter is om ongedierte geen kans te geven in uw bakkerij door preventieve maatregelen.

 

Insecten, knaagdieren, spinnen en vogels kunnen schade aanbrengen door vraat en uitwerpselen. Een goede reiniging zorgt ervoor dat er geen voedsel blijft liggen voor ongedierte. Het is ook belangrijk dat het ongedierte moeilijk wordt gemaakt om binnen te komen.  Zorg ervoor dat de (buiten)deuren van de bakkerij gesloten blijven en niet onnodig openstaan. Ook de ramen dienen dicht te blijven of worden voorzien van horren.
 
Gaten en kieren
Vooral de bouwkundige staat van de bakkerij heeft invloed op het weren van ongedierte. Loop eens kritisch door uw eigen bakkerij en controleer op gaten en kieren. Ongedierte gebruikt vooral deze gaten en kieren om zich te nestelen. Zorg er daarom voor dat deze gaten en kieren worden afgedicht met bijvoorbeeld muizenstop of ander materiaal. Alleen dan kan ongedierte (zoveel mogelijk) worden geweerd uit het bedrijf.
Ook aan de buitenkant van uw pand kunnen preventieve maatregelen worden genomen. Zoals het verwijderen van onkruid tegen het pand aan (ideale schuilplaats voor ongedierte) en het schoonhouden van het buitenterrein. Ligt er geen rommel naast de vuilniscontainer en is de vuilniscontainer wel gesloten?
Daarnaast zijn er voor bakkerijen uitgebreide systemen van ongediertebestrijding beschikbaar zoals bijvoorbeeld lokdoosjes en insectenlampen om ongedierte te bestrijden.    
 
Voor meer informatie:
 

Reageer op dit artikel