artikel

Het zal je maar gebeuren; glas gevonden in je product

Dossiers

Het zal je maar gebeuren; glas gevonden in je product

Een nachtmerrie van elke bakkerondernemer is met slechte publiciteit in de media komen. Als je even niet oplet of minder kritisch bent kan dit tenslotte zo gebeurd zijn. Vorig jaar stond bijvoorbeeld in de krant: ‘glas gevonden in brood’.

 

Een nachtmerrie van elke bakkerondernemer is met slechte publiciteit in de media komen. Als je even niet oplet of minder kritisch bent kan dit tenslotte zo gebeurd zijn. Vorig jaar stond bijvoorbeeld in de krant: ‘glas gevonden in brood’.

 

Glas is, zoals iedereen weet, breekbaar en kan in duizenden stukjes kapot vallen. Ondanks het feit dat iedereen het weet, nemen nog te veel ambachtelijke bakkers geen maatregelen om te voorkomen dat glas door breuk in hun product kan komen. In de bakkerij is genoeg glas (of hard kunststof) terug te vinden, zoals ramen, glazen vensters van instelklokken, schilderijtjes, meters, drinkbekers en dergelijke.
Voorkomen is beter dan genezen, dus hierbij enkele tips om de kans kleiner te maken om een incident met glas in het product te voorkomen.
 
Tips
–  Zorg ervoor dat glazen en breekbare bekers niet in de bakkerij worden meegenomen, maar zorg voor een alternatief.
– Tl-verlichting kan worden beschermd tegen breuk met een beschermkap of door gebruik te maken van “ontbreekbare tl-verlichting”. Indien de tl verlichting kapot gaat zullen de splinters worden opgevangen door resp. de kap of door de beschermhuls.
– Ook ramen kunnen met een speciaal folie worden beschermd tegen splinteren. Verwijder voorwerpen met glazen ramen en vervang deze door een alternatief. Door deze maatregelen wordt het gevaar glas in de bakkerij weer iets beter beheersbaar.
 
Voor meer informatie:
www.ktba.nl 
 

Reageer op dit artikel