artikel

Gaten rondom de spijs bij kerststollen?

Dossiers

Gaten rondom de spijs bij kerststollen?

Kerststollen zijn producten waarmee u zich de komende weken kunt onderscheiden van uw concurrenten. Gaten rondom de spijs doen daar uiteraard afbreuk aan. In deze rubriek leest u hoe u dit voorkomt.

Kerststollen zijn producten waarmee u zich de komende weken kunt onderscheiden van uw concurrenten. Gaten rondom de spijs doen daar uiteraard afbreuk aan. In deze rubriek leest u hoe u dit voorkomt.

De keurmeesters van NBC zien bij de beoordeling van kerststollen regelmatig ‘gaten rondom de spijs’. Soms is het zelfs zo erg dat de spijs er uitvalt. De oorzaak ligt vaak bij de spijs. Deze is soms te stevig, te slap of te koud.

Uitrolproefje

Daarom adviseren de keurmeesters om altijd een uitrolproefje te doen op de werkbank, voordat u de spijs verwerkt via het spijspillenapparaat. Wanneer de spijs bij het uitrollen brokkelt of breekt, is deze te stevig. Als de spijs daarentegen bij het uitrollen blijft plakken aan de hand of de werkbank, is zij juist te slap. Wanneer u de spijs verwerkt, is het belangrijk dat deze op bakkerijtemperatuur is.

 

Reageer op dit artikel