artikel

Energietips op een rij

Dossiers

Energietips op een rij

De afgelopen weken heeft u op deze plek kunnen lezen op welke manieren u energie bespaart in uw bakkerij. We zetten de tien tips nog één keer op een rijtje, in volgorde van de grootste besparing. Door op de tip te klikken, komt u terecht bij de -al eerder gegeven- uitleg.

 

De afgelopen weken heeft u op deze plek kunnen lezen op welke manieren u energie bespaart in uw bakkerij. We zetten de tien tips nog één keer op een rijtje, in volgorde van de grootste besparing. Door op de tip te klikken, komt u terecht bij de -al eerder gegeven- uitleg.
 
       
 

 

1          Het reinigen van verdamperplaten en condensors
2          Een optimaal werkende compressor
3          Good housekeeping
4          Een nieuwe oven
5          Gas is goedkoper
6          De oven aan op het juiste moment
7          Schoonmaken met beleid
8          Jaarlijks onderhoud
9          Ban de gloeilamp
10        Kies de goede leverancier

Overigens is de volgorde in deze lijst een indicatie. De verschillen tussen de bakkerijen zijn natuurlijk erg groot. Bovendien leveren sommige besparingsmaatregelen veel op, maar is daar wel een grote investering voor vereist. Andere tips leveren maar een relatief kleine besparing op, maar vragen dan ook nauwelijks iets aan investering.

Meer informatie
Voor meer informatie over de energiegebruik in de bakkerij verwijzen wij u naar de NBC Werkwijzer Inzicht in energie (http://www.nbc.nl/downloads/pdf/WerkwijzerEnergie.pdf) of het Informatieblad Bakkerijen http://www.infomil.nl/contents/pages/23497/informatiebladbakkerijen.pdf van InfoMil.

Heeft u specifieke vragen of wilt u uw bedrijf laten doorlichten, dan kunt u terecht bij het Nederlands Bakkerij Centrum 0317 – 47 12 47.

Vanaf volgende week vindt u op deze plek tips en uitleg over de belangrijkste bedrijfseconomische kengetallen in de bakkerij.
 

Reageer op dit artikel