artikel

Een speklaag bij saucijzenbroodjes

Dossiers

Een speklaag bij saucijzenbroodjes

BAKKERSWERELD – Speklagen bij saucijzenbroodjes ontstaan door onvoldoende ontdooien en te hoge baktemperaturen. Lees hieronder hoe u speklagen voorkomt.

 

BAKKERSWERELD – Speklagen bij saucijzenbroodjes ontstaan door onvoldoende ontdooien en te hoge baktemperaturen. Lees hieronder hoe u speklagen voorkomt.
 

 

De vorming van speklagen in het korstproduct is het grootste probleem bij het bakken van saucijzenbroodjes. Dat constateren de keurmeesters tijdens de productbeoordelingen. Bij een korstproduct hoort een mooie bladerende werking. Speklagen hebben invloed op de eeteigenschappen en smaak.
 
Vet gehakt
Speklagen ontstaan wanneer het saucijzenbroodje onvoldoende is ontdooid in combinatie met een te hoge baktemperatuur. Het saucijzenbroodje kleurt snel, wordt op kleur uit de oven gehaald, terwijl het nog niet gaar is. Hierdoor is de bladerende werking niet optimaal. Ook een te lage baktemperatuur en te vet gehakt veroorzaken speklagen.
 
Ontdooid
Zorg ervoor dat de saucijzenbroodjes, inclusief gehakt, goed zijn ontdooid voordat u gaat bakken. Kies voor de juiste baktemperatuur in combinatie met de baktijd. Deze verschillen per oven. Gebruik gehakt dat niet te vet is. Kies een combinatie van runder- en varkensgehakt.
 
Bel voor meer informatie met de adviseurs productkwaliteit van NBC, telefoon (0317) 47 12 47.
 

Reageer op dit artikel