artikel

Drijverige bakaard soezen

Dossiers

Drijverige bakaard soezen

BAKKERSWERELD – Drijverige bakaard van soezen ontstaat door een slap soezenbeslag of te vette bakplaten. Lees hier hoe u deze drijverige bakaard voorkomt.

BAKKERSWERELD – Drijverige bakaard van soezen ontstaat door een slap soezenbeslag of te vette bakplaten. Lees hier hoe u deze drijverige bakaard voorkomt.
 

 

 

De keurmeesters van NBC nemen periodiek soezen onder de loep. Daarbij constateren zij regelmatig een drijverige bakaard. Soezen zien er daardoor minder aantrekkelijk uit.
 
Gaar koken
Een drijverige bakaard kan verschillende oorzaken hebben. Een te slap soezenbeslag is vaak een oorzaak. Het is belangrijk om het beslag op de juiste stijfte te brengen, voordat u het op de bakplaat spuit. De juiste stijfte krijgt u door het soezenbeslag voldoende gaar te koken. Hierdoor verstijfselt het zetmeel uit de bloem. Vervolgens is het belangrijk om niet te veel vocht (ei) aan het gaargekookte beslag toe te voegen. Want ook dan krijgt u een slap en moeilijk verwerkbaar beslag.
 
Soezenmix
Wanneer u een soezenmix gebruikt, is het een absolute ‘must’ om de instructies nauwkeurig op te volgen. Als laatste kan een te vette bakplaat een oorzaak zijn van de drijverige bakaard. Een tip is om de bakplaten dus niet te vet in te smeren en vervolgens iets te bestuiven met bloem.
 
Bel voor meer informatie met de adviseurs productkwaliteit van NBC: (0317) 47 12 47.

Reageer op dit artikel