artikel

Bereken uw productiviteit

Dossiers

Bereken uw productiviteit

Enig idee hoe productief uw bakkerij en winkel zijn? Bereken het met de productivitetsberekenaar van het Nederlands Bakkerij Centrum.

 

Enig idee hoe productief uw bakkerij en winkel zijn? Bereken het met de productivitetsberekenaar van het Nederlands Bakkerij Centrum.

 

De arbeidsproductiviteit is, simpel gezegd, het aantal eenheden product per werknemer per tijdseenheid. Oftewel: hoe hoger de arbeidsproductiviteit, hoe beter! Maar de vraag is natuurlijk: hoe scoort uw bedrijf op het gebied van de arbeidsproductiviteit? Staan uw behaalde omzetten in verhouding tot de ingezette uren? Of is het belangrijk om het werk anders te organiseren? Om dat te bepalen, heeft het NBC nu een heel handige rekenmodule ontwikkeld: de productiviteitsberekenaar. Deze downloadt u gratis op de website van het NBC.
 
Verbeteringen
De tool wijst zich vanzelf. U doorloopt de rekenmodule in een paar stappen en vervolgens krijgt u de uitslag of uw arbeidsproductiviteit overeenkomt met wat in uw situatie verwacht mag worden. Wanneer u beter scoort, is er natuurlijk niets aan de hand. Is de arbeidsproductiviteit echter minder hoog dan gemiddeld, dan is het raadzaam om te kijken waar u verbeteringen kunt aanbrengen.
 
In de vorige tips heeft u al kunnen lezen hoe u dat doet.
De productiviteitsberekenaar is uiteraard een hulpmiddel en geeft een indicatie. Wie een gedetailleerde productiviteitsberekening wil laten maken of wie hulp nodig heeft om de arbeidsproductiviteit te verhogen, neemt contact op met Robert Dominicus van het Nederlands Bakkerij Centrum: r.dominicus@nbc.nl of 0317 – 47 12 12.
 
Dus
Wilt u weten of uw arbeidsproductiviteit overeenkomt met wat u mag verwachten? Download dan nú de productiviteitsberekenaar.
 

Reageer op dit artikel