artikel

Adviezen verkoop aan derden

Dossiers

Adviezen verkoop aan derden

U verkoopt uw producten wellicht niet alleen in uw winkel, maar ook aan derden. In de Hygiënecode staan adviezen en eisen ten aanzien van verkoop aan derden.

 

U verkoopt uw producten wellicht niet alleen in uw winkel, maar ook aan derden. In de Hygiënecode staan adviezen en eisen ten aanzien van verkoop aan derden.

 

Onder ‘verkoop aan derden’ wordt verstaan: verkoop aan organisaties die uw producten aan de eindgebruiker verkopen of verstrekken. In de praktijk gaat het vaak om supermarkten, instellingen, (horeca-)bedrijven en dergelijke.
Allereerst is het belangrijk dat u uw afnemer goede informatie verstrekt over de samenstelling en houdbaarheid van het product en de wijze waarop het bewaard (en eventueel bereid) moet worden. U kunt dit doen via het etiket of via een eenmalige productspecificatie.
 
Afleveren
U wilt uiteraard dat de producten in goede staat bij uw afnemer komen. Zorg er daarom voor dat u afspraken maakt over het afleveren. Soms zijn de aflevertijdstippen zo vroeg, dat de afnemer nog niet aan het werk is. Tref in deze gevallen maatregelen om te voorkomen dat gekoelde of diepgevroren producten langer dan een half uur buiten de koeling of vriezer staan. Spreek bijvoorbeeld met de afnemer af dat de chauffeur zelf de producten in koel- of vriescel plaatst. Laat de producten in ieder geval nooit buiten het pand staan, als zij niet tegen weersinvloeden en ongedierte zijn beschermd.
 
Tips:
 Pleeg constructief overleg met de afnemer.
 Beoordeel schriftelijke afspraken over voedselveiligheid aan de hand van de eisen in de Hygiënecode.
Treed in overleg over eventuele afwijkende eisen.
 
Meer informatie over verkoop aan derden vindt u op bladzijde 59 en 60 van de Hygiënecode voor Brood- en Banketbakkerij.
 

Reageer op dit artikel