artikel

Ontbijtactie Bakkerswereld

Dossiers

Ontbijtactie Bakkerswereld

Wie heeft het origineelste ontbijtidee van Nederland? Inzendingen staan onder de wedstrijduitleg. De inzending van Henk Voortman is in de week van het Nationaal Schoolontbijt gekozen tot winnend idee. Hij mag van Bakkerswereld een weekend naar Hattem.

Wie heeft het origineelste ontbijtidee van Nederland?

Inzendingen staan onder de wedstrijduitleg.
De inzending van Henk Voortman is in de week van het Nationaal Schoolontbijt gekozen tot winnend idee. Hij mag van Bakkerswereld een weekend naar Hattem.

 

Een ontbijtservice?
Een themaontbijt?
Een ontbijtbroodje?
Een ontbijtbox?
Een winkelactie?
 
Belangrijk
Bakkerswereld is op zoek naar goede ontbijtideeën. Het Nationaal Schoolontbijt (30 oktober tot en met 2 november 2007) brengt op schitterende wijze het thema ontbijt onder de aandacht. Maar hoe houd je het ontbijt en het belang ervan blijvend onder de aandacht van de consument?
 
Laat ons weten hoe u dat doet en maak kans op:
 
PRIJS –  PRIJS – PRIJS
Een weekendtrip naar Hattem: een overnachting in Hotel Mercure inclusief toegang tot het Bakkerijmuseum en het Anton Pieck Museum.
 
Niemand minder dan Sven Kramer reikt in de week van het Nationaal Schoolontbijt de prijs uit.
 
Voor meer informatie:
Redactie Bakkerswereld
tel. 0314 349 938
 
Inzendingen sturen naar:
Redactie Bakkerswereld
Postbus 4
7000 BA Doetinchem
Fax: 0314 – 349 041
Of mail naar
 
Inzenden kan tot 26 oktober 2007.
Inzendingen worden gepubliceerd (zie hieronder)

————————————————————-
INZENDINGEN:
(laatste binnengekomen bovenaan)
 
16.Ontbijt vraagt tijd
Daarom dek ik voor ik naar bed ga de ontbijttafel. Als ik ’s morgens beneden kom is dat heel uitnodigend. Het enige wat ik hoef te pakken zijn de spullen uit de ijskast. De waterkoker vul ik ook al de avond ervoor. Broodtrommels zet ik ook klaar.Iedereen schuift aan en eet.
Schoolontbijt en de zogenaamde afhaalchinees zijn uit den boze en dat geld ook voor geen tijd hebben. Ook met 5 kinderen en een eigen zaak had ik ’s morgens de tafel gedekt voor een ontbijt. Moeders en vaders kijk eens in de spiegel, voor andere “luxe” heb je vaak wel tijd. Huiselijkheid is niet te koop en op school bouw je geen band op met je kinderen. Verbaas je er niet over als ze later geen tijd voor jou hebben want je hebt ze het zelf niet geleerd!
 
Elise-Marie Vossenberg
Eindhoven
————————————————————-
15. Gun jezelf een Goede Start!
 
Gun jezelf een Goede Start! actie waarbij het belang van ontbijten en de gezonde eigenschappen van brood onder de aandacht komen. Dit door koelkastmagneten en stickers op broodzakken. Realiseerbaar en leuk. Onderstaand enkele ideeen. Er is natuurlijk veel meer mogelijk!
 
Koelkastmagneten
Een afbeelding van een boterham met de tekst:
‘Think about me’ (all the time)
 
Een afbeelding van een boterham met de tekst:
‘Goede brandstof’ (opladen en  bij-tanken)
 
Op de broodzakken:
Informatief
– Vezels voor soepele stoelgang
– Jodium voor goede stofwisseling
– Ijzer voor zuurstoftransport
– Magnesium voor bot, eiwitopbouw en hart
– Foliumzuur voor vorming rode bloedcellen, aanleg hersenen en ruggemerg
– B-vitaminen voor goede stofwisseling
 
Actiespreuken
Boterham ertegenaan!
Broodnodig!
Good energy!

Janneke Ras,
Utrecht

————————————————————
14. Buurtontbijt
 
Het lijkt me een uitdaging om een Nationaal Buurt Ontbijt te organiseren.
Dat alle buurtverenigingen uit Nederland op dezelfde dag een Buurt-ontbijt organiseren Bijvoorbeeld met een thema: Herfst, Lente, Pasen enzovoort.
Brood, beleg en versieringen kun je dan aanpassen aan dit thema.
Als je afspreekt dat iedereen “iets” om te ontbijten meebrengt, wordt het ook nog eens een Nationaal Verrassings Buurt Ontbijt.  
Lizet Stals
Neer
———————————————————————–
13. Ontbijtbox
 
Het moet mogelijk zijn om diverse creatieve, smaakvolle en gezonde ontbijtsamenstellingen te ontwikkelen door ‘foodgoeroes’. Indien deze zijn samengesteld kunnen we een creatief doosje ontwikkelen waarop simpel en duidelijk staat omschreven wat er in de box zit. Deze box is als het ware de menukaart voor de ochtend en kan meteen dienen als broodtrommel voor die dag.
Vervolgens kan de box voorzien worden van een educatieve tekst waarmee de leraar een interessante discussie kan starten zodat de ochtend, creatief, afwisselend en tevens opvoedkundig perfect gestart kan worden. Je hebt meteen de aandacht van de kinderen te pakken en in de tussentijd kan het kind eventueel het gezonde ontbijt verorberen.
De thema’s op de boxen kunnen zeer divers zijn variërend van een sprookje tot een maatschappelijk actueel onderwerp.
De box kan de zogenaamde GES-trommel heten ( Gezond – Educatief – Smaakvol )
 
Ronald Broos
————————————————————
12. Feestontbijt
 
Een ontbijt maken en bezorgen speciaal voor feestelijke momenten. Ter promotie heeft Kampioensbakker Paul Berntsen de hulp ingeroepen van een lokaal radiostation en een spotje opgenomen. De ontbijtactie is in samenwerking met Ontbijtservice kookstudio in Silvolde.
 
Kampioensbakker Paul Berntsen,
Didam
—————————————————————–
11. Actie: Tijd voor ontbijt!
Ontbijt-abonnement
– De consument betaald van te voren een vastgesteld bedrag per maand en bij iedere bestelling gaat er wat van dit bedrag af. De warme bakker zorgt ervoor dat een samengestelde ontbijtpakketje voor de klant klaarstaat.
De klant kan het pakketje s’morgens zo mee nemen en hoeft niet te wachten om af te rekenen.

Ontbijten met de sterren
– Hoe ziet het ontbijt van Bekende Nederlanders er uit? Of van andere ‘Bakker-prominenten’ zoals Sonja Bakker, Marco Bakker, De warme bakker, Cor Bakker, Bakkertje Deeg.  Item van maken bij bijv. SBS6 Shownieuws of tijdens ochtendprogramma op de radio.
– Win een ontbijtje met een Bekende Nederlander (raad welke BN’er welk ontbijt eet).

– Bekende Nederlanders (Gordon & Joling) die een dag meewerken in de bakkerij en ontbijtjes verkopen.
– Herman den Blijker vragen om in/voor schoolkantines goede ontbijtjes te laten ontwikkelen.
Communicatiemiddelen
– Boekje maken met leuke en simpel te maken ontbijt-ideetjes. Ook ontbijtjes die makkelijk zijn mee te nemen en op de fiets/ auto/ trein gegeten kunnen worden.
– Internetsite met leuke tips en ideeën.
– SMS-actie. Sms het ontbijt en de provincie waar je in woont en maak kans op een ontbijtje verzorgd door de warme bakker.
Nathalie Koert
Carels Goes
—————————————————————
10. Posteractie voor consumenten
 
Het zou een leuk idee zijn om mensen tijdens de Week van het Brood aan een posteractie deel te laten nemen. Met de huis-aan-huis-post wordt deze poster verspreid over Nederland en iedereen hangt de poster zichtbaar achter het raam. Zet een leuke slogan op de poster die het belang van het ontbijt benadrukt. Wij hebben een voorbeeld gemaakt waarop staat:  ‘Goeiemorgen….wat een ontbijt!’
Elke dag wordt er in elke provincie een deelnemer tot winnaar benoemd en deze wint een ontbijt.
Je kunt er ook één hoofdprijs aan verbinden die eenmalig aan het eind van de Broodweek  wordt uitgereikt. Dit moet dan wel een stevige lokker zijn.
Bijvoorbeeld: Een jaar lang gratis ontbijten. Of een ideële reis naar een ontwikkelingsland, waarbij je gaat helpen met het opbouwen/verbeteren van een bakkerij in een sos-kinderdorp of een weeshuis.
 
Eventueel kan een bakkerij dit ook als eenmans-actie doen of samen met collega’s uit dezelfde plaats.
 
Zeker weten aandacht voor het ontbijt.
 
Familie Siebum
Emmen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
————————————-
9. De ontbijtknaak WINNAAR
 
Wij zijn in onze bakkerij bezig met de ontwikkeling van de Ontbijtknaak (waarde € 2,50). Ons idee is om deze Ontbijtknaak cadeau te doen bij een actieproduct op donderdag, vrijdag en zaterdag. Waarna de klant hem op een willekeurige dag kan inleveren, maar uitsluitend tussen half acht en half negen ’s ochtends en waarschijnlijk alleen op bepaalde ontbijtproducten zoals croissants en broodjes. Maar daar zijn we nog over aan het brainstormen of ‘noa denken’ zoals wij zeggen.
 
Henk Voortman
Bakkerij Voorman, Nijverdal
———————————————–
8. ’s Avonds smeren
 
Veel mensen ontbijten niet of niet met brood omdat ze snél iets tot zich willen nemen. Hele volksstammen zitten aan de cruesli met yoghurt om de steeds vroeger beginnende ochtendspits op de “snelwegen” voor te zijn.
Het idee is even simpel als uitvoerbaar:
Maak consumenten bewust van het boterhammetje smeren ’s avonds voor het naar bed gaan. Los van de voordelen van brood ten opzichte van yoghurt of niet ontbijten, levert dat een tijdsbeparing op voor de consument ’s morgens én ze blijven boterhammen eten.
 
Geert Caniels
Echte Bakkers Gilde, Wageningen
——————————————————
7. Ontbijt op de deurmat
 
Zoals de Ttelegraaf elke morgen op de deurmat valt, zou je ook een abonnement kunnen vormen waarbij het ontbijtpakketje op de deurmat valt. Bakkers zetten het ’s ochtends vroeg op de deurmat. In de vorm van het al oude lunchpakketje nu een ontbijtpakketje met daarin een aantal belegde boterhammetjes/bolletjes en eens in de zoveel tijd een speciaal broodje. Uiteraard wel met de mogelijkheid aan te geven wat men liever niet op brood eet.
 
Chantal Steen
Wilnis
————————————————————
6. Altijd op school ontbijten
 
Ik ben er voor dat er verplicht ontbeten word op de scholen. Elke dag. De ouders zijn vaak te moe door het haastige leven waardoor de kinderen regelmatig op school komen terwijl ze niet ontbeten hebben .
Mijn kinderen verplicht ik om te ontbijten ’s morgens, en dit zou overal moeten gebeuren. Als één groot gezin in de klas, heerlijk aan tafel met brood en uitteraard gezond broodbeleg.
 
Francisca Boon
Almere
——————————————————–
5. Schaatsontbijt
 
Heel Nederland is weer bijna in de ban van het schaatsen. Binnenkort weer te zien op tv. Nu lijkt het mij leuk om dan een schaatsontbijt te organiseren met alles er op en er aan. Voor mijn part in het ijsstadion. De mensen die boeken voor dit ontbijt zijn dan gegarandeerd van mooie plekken tijdens de live tv uitzending dezelfde avond.
Leuk om cadeau te geven!
 
Fam. B Jansen
Aalten.
————————————————–
4. Geboorte ontbijtproduct
 
Neem eens wat soepstengels. Smelt chocolade en haal een van de uiteinden van de soepstengel door de gesmolten chocolade. Daarna door de roze of blauwe muisjes halen.  
Bovenstaande kan ook bij een halve bruine boterham of croissant.
Het is een leuk ontbijtidee, vooral voor de kinderen voordat ze naar school gaan.

L. van Wenum
Winterswijk

———————————————————-
3. Het katerontbijt
 
Iedereen heeft wel eens een feestje en de volgende morgen een kater(tje)
Wat help dan beter om snel weer de oude te worden een goed ontbijt!
Het ontbijt bevat in elk geval een duivenkater (rond, licht zoet witbrood, streekproduct uit Noord-Holland) en wat andere stevige broodjes met hartig en zoet beleg. En natuurlijk koffie en een fles je water om weer even alles door te spoelen. Ook leuk als actieproduct tijdens lokale dorpsfeesten.
 
Jans van duyn
Leimuiden
——————————————————–
2. Digitale ontbijtopties
 
Sommige mensen hebben een steuntje in de rug nodig om te ontbijten.
Een hele speciale ontbijtservice zorgt daarvoor met een abonnement.
Je kunt uit een aantal opties kiezen: Elke middag een mailtje met een lekker ontbijtidee (zodat jezelf nog even de boodschappen kunt doen) ’s Middags het mailtje + de optie het hele ontbijt of alleen de broodjes de volgende dag te laten bezorgen. Een mailtje ’s middags met het idee en een sms’je ’s ochtends om je eraan te herinneren dat je het lekkere ontbijtje ook echt gaat opeten  Met deze service gaat heel Nederland lekker ontbijten!
 
Karen Postma 
Veenendaal
——————————————————–
1. Van een school voor een school!
 
Onze school (SBO Heerenveen) verzorgt tijdens het Nationaal Schoolontbijt een ontbijt voor scholen. Het thema bij ons is dan ook ‘Voor een school van een school’. De afdeling HTV van het SBO verzorgd de broodjes, regelt het beleg, houdt zich bezig met sponsoring van melk en fruit om bij basisschoolleerlingen aandacht te vragen voor het gezonde ontbijt.
Misschien dat er meer scholen benaderd kunnen worden om dit volgend jaar landelijk te doen. Volgens ons is dit op alle vlakke een schoolontbijt!
 
Arjen Snapper
Docent HTV
SBO Heerenveen
 

Reageer op dit artikel