artikel

Nieuwe bakkerij Visser ruim, licht en efficiënt

Dossiers

Nieuwe bakkerij Visser ruim, licht en efficiënt

Het logistieke proces optimaliseren en een efficiencyslag maken. Dat waren de belangrijkste doelen voor Bakkerij Visser. De Bake Five bakker uit Alphen aan den Rijn heeft vorige maand de nieuwe bakkerij van 9000 vierkante meter officieel geopend.

Het logistieke proces optimaliseren en een efficiencyslag maken. Dat waren de belangrijkste doelen voor Bakkerij Visser. De Bake Five bakker uit Alphen aan den Rijn heeft vorige maand de nieuwe bakkerij van 9000 vierkante meter officieel geopend.

Twee bakkerijen op een afstand van 25 kilometer bleek geen ideale situatie voor Visser. Het logistieke gedeelte en het personeelsmanagement hadden er onder de lijden. ‘In 2000 namen we Bakkerij Warninkhof over in Noordwijkerhout, omdat de bakkerij op een strategisch punt lag voor ons afzetgebied en we zochten naar uitbreiding. Logistiek was het echter niet handig omdat de vrachtwagens van beide vestigingen elkaar kruisten. Dat is niet erg efficiënt. Bovendien betekende twee bakkerijen hogere personeelskosten, in beide bakkerijen werkte bijvoorbeeld een deegdraaier’, stelt Eimert Visser. Hij is samen met zijn zus Simone en vader Siem eigenaar van het bakkersbedrijf.
Reden voor de bakkersfamilie om op zoek te gaan naar een nieuw onderkomen waar de gehele productie ondergebracht kon worden. Die werd gevonden aan de rand van Alphen aan den Rijn. Direct naast de N11 hebben ze een nieuwe bakkerij neergezet met een vloeroppervlakte van 9000 vierkante meter. Hoewel de totale oppervlakte niet veel groter is dan de twee oude bakkerijen bij elkaar, is het nieuwe onderkomen veel efficiënter ingericht en gebouwd. In tegenstelling tot de oude bakkerijen, bestaat het nieuwe pand uit twee verdiepingen (begane grond en eerste verdieping). Doordat de bakkerij op metershoge palen is gebouwd, biedt de grond er onder ruimte aan tientallen parkeerplaatsen voor het personeel.

Naar de fotoreportage

Reageer op dit artikel