artikel

‘Brood kan altijd’ eerste boek van VB

Dossiers

‘Brood kan altijd’ eerste boek van VB

Voorlichtingsbureau Brood heeft sinds een paar weken het eigen boek ‘Brood kan altijd’ op de markt gebracht. Centraal in het boek staat brood. Maar wat houdt het verder in, waarom is het nodig, voor wie is het boek bedoeld en wat kunnen de bakkers er mee? Renee Boogerd geeft antwoord.

Voorlichtingsbureau Brood heeft sinds een paar weken het eigen boek ‘Brood kan altijd’ op de markt gebracht. Centraal in het boek staat brood. Maar wat houdt het verder in, waarom is het nodig, voor wie is het boek bedoeld en wat kunnen de bakkers er mee? Renee Boogerd geeft antwoord.

 
 
Dit is het eerste boek van Voorlichtingsbureau Brood, waarom een boek? 
‘In de afgelopen jaren hebben w allerlei folders gemaakt, maar het nadeel van folders is, dat ze vluchtiger zijn dan een boek en minder een bewaarfunctie hebben. Daarom vonden wij het tijd om een broodboek uit te brengen.’
 
Waar gaat het boek over?
‘In het boek Brood kan altijd, dat overigens los staat van de jongerencampagne die we voeren, staan een honderdtal dat gemakkelijk te maken is en de consument ook aanspreekt. Uit onze ervaring blijkt dat de consument altijd belangstelling heeft voor belegtips. Dat is wat het boek ook doet. In het boek wordt op eenvoudige wijze getoond wat er allemaal met brood mogelijk is. De diversiteit van brood tot uiting laten komen is het doel. Het is geen receptenboek, want de basis, het deeg, is al klaar.’
 
Voor wie is het boek bedoeld en wat kunnen de bakkers er mee?
‘Het boek is bedoeld voor de consument maar natuurlijk ook voor de bakker. Brood is natuurlijk zijn kwaliteit en door dit boek kan de bakker de consument weer iets extra’s aanbieden.’
 
Waarom is het boek nodig?
‘Het is belangrijk de consument te blijven verrassen. Koken is erg populair tegenwoordig. Door de consument te verrassen toon je dat brood een eigentijds product is. De veelzijdigheid van het product is al jarenlang een thema bij VB. Brood kan niet alleen tijdens het ontbijt of lunch, maar ook als tussendoor of warme maaltijd. Daar wijzen we op in het boek.’
Boekinformatie
‘Brood kan altijd’ telt 128 pagina’s en is in full colour gedrukt. De praktische recepten van gerechten waarbij brood centraal staat, worden geïllustreerd met inspirerende foto’s. Close up foto’s van bijvoorbeeld broodhapjes of  hartige petitfours, aangevuld met bondige bereidingstips, worden afgewisseld met foto’s van mensen die plezier hebben met brood.
 
Hoe te bestellen?
Iedere bakker krijgt deze week een bestelformulier van VB. Een kant-en-klare displaydoos met twaalf boeken kost €29,95 De adviesverkoopprijs is €7,50 Wie de boekendisplay direct bestelt, heeft hem in week 46 in huis. 

Reageer op dit artikel