artikel

Bakkers actief voor Het Nationaal Schoolontbijt

Dossiers

Bakkers actief voor Het Nationaal Schoolontbijt

Het Nationaal Schoolontbijt 2007 staat weer voor de deur. Aanstaande maandag 29 oktober verricht bakkerijambassadeur Sven Kramer de openingshandeling in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Er worden vele activiteiten gehouden de komende week. Ook door bakkers.

Het Nationaal Schoolontbijt 2007 staat weer voor de deur. Aanstaande maandag 29 oktober verricht bakkerijambassadeur Sven Kramer de openingshandeling in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Er worden vele activiteiten gehouden de komende week. Ook door bakkers.
 

Ideeën van collega-bakkers

Jitse van der Goot, Vroomshoop
Echte Bakker Jitse van der Goot uit Vroomshoop levert volgende week 1857 ontbijtjes aan kinderen verdeeld over elf basisscholen. Dat is ruim twee keer zoveel als vorig jaar. Over zijn motivatie is hij duidelijk: ‘Ik heb zelf ook schoolgaande kinderen en ontbijt is belangrijk. Veel kinderen worden zonder eten naar school gestuurd en dat is niet goed. Daarom is dit een prima actie; het ontbijt wordt gepromoot en je kunt je als bakker goed profileren.’ Om ook de ouders van de kinderen aan te spreken over het belang van ontbijt, versiert Van der Goot de winkel met diverse posters over ontbijt. Voor extra publiciteit heeft hij een interview geregeld met de plaatselijke krant.

Gert Jongerius, Zoetermeer
Bakkerij Jongerius uit Zoetermeer levert 2400 ontbijtjes aan zes verschillende scholen. Daarnaast trakteert hij de kinderen op een theatervoorstelling getiteld ‘kinderen en hun geheimen’. Gert Jongerius: ‘De theatervoorstelling is educatie op een leuke manier hoewel het geen link heeft met ontbijt. Wij besteden al langer aandacht aan bewuste voeding en gezondheid. Door het onderwerp breder te trekken hopen we dat de boodschap langer blijft hangen.’ In totaal worden vier scholen in de week van Het Nationaal Schoolontbijt bezocht door de acteurs.

Hein Raat, Medemblik
Bakkerij Raat uit Medemblik doet net als vorig jaar weer mee aan Het Nationaal Schoolontbijt. Eigenaar Hein Raat: ‘Voor een school, met zo’n 150 leerlingen verzorg ik het ontbijt. Ooit heb ik eens gezien dat een bakker de dag ervóór sneetjes wit- en bruinbrood op school afleverde. Dat is natuurlijk niet te knagen, en op die manier wil ik me er niet van af maken. Ik kom op maandagochtend 29 oktober op school met zes verschillende soorten minibolletjes, waaronder speculaas- en suikerbolletjes. Met zaadjes moet je niet aankomen, kinderen lusten ze niet. Minicroissantjes daarentegen wel, die zijn geliefd. Ja, alles is mini, want de leerlingen eten weinig ’s ochtends.’ Raat wil dit jaar wat langer in de klassen blijven hangen om te kijken of de traktaties aanslaan bij de kids. ‘En als iets goed bevalt, kan ik er rekening mee houden in mijn assortiment.’

Henk ten Hove, Nieuwerkerk
Henk ten Hove, eigenaar van Bakkerij Ten Hove in Nieuwerkerk verzorgt op woensdag 31 oktober een ontbijt voor 164 leerlingen van de plaatselijke openbare school in zijn dorp. ‘Het idee achter het schoolontbijt is goed’, motiveert hij zijn keuze om mee te doen. ‘Bovendien zorgt het voor veel commotie en de mensen praten er over.’

Bakkerswereld 26 oktober 2007

Reageer op dit artikel