artikel

‘Weten waar we staan met ons bedrijf

Dossiers

‘Weten waar we staan met ons bedrijf

Belgische Bakkerij Kris genomineerd voor Bakery Management AwardBAKKERSWERELD – Bakkerij Van Otten en Kuyt mogen zich het komende jaar de besten van Nederland noemen. In België is momenteel de verkiezing Bakery Management Award 2006 bezig, een wedstrijd waar management en marketing een belangrijke rol spelen. Een van de vijf finalisten is Bakkerij Kris in De Klinge. Bakkerswereld nam een kijkje in het Belgische bedrijf.

Belgische Bakkerij Kris genomineerd voor Bakery Management Award
BAKKERSWERELD – Bakkerij Van Otten en Kuyt mogen zich het komende jaar de besten van Nederland noemen. In België is momenteel de verkiezing Bakery Management Award 2006 bezig, een wedstrijd waar management en marketing een belangrijke rol spelen. Een van de vijf finalisten is Bakkerij Kris in De Klinge. Bakkerswereld nam een kijkje in het Belgische bedrijf.
 

De Belgische Bakkerij Kris doet mee aan de Bakery Management Award omdat eigenaren Tania van Rossem en Kris de Munck willen weten waar ze met hun pas verbouwde bedrijf staan.

 

De verbouwing begon vijf jaar geleden met de bakkerij en eindigde vorig jaar oktober met de opening van de nieuwe winkel. Het ondernemerspaar koos bewust voor bediening.

 

Kris de Munck: ‘Het aspect presentatie wordt onderschat. Alleen met een goed product red je het niet. Ons banket ligt op een zwarte granieten plaat met een temperatuur van 3 graden. Goed zichtbaar maar toch door glas afgeschermd van de consument.

 

Kris de Munck en Tania van Rossem hebben niet getwijfeld om te investeren in hun zaak. De Klinge is een dorp met 1700 woningen, twee andere bakkers en drie supermarkten. Het ligt net over de Zeeuwse grens.

 

Voor nat banket is tijdens de verbouwing een geconditioneerde ruimte gemaakt. Hoewel veel klanten denken dat sinds de verbouwing het assortiment is uitgebreid, is dat niet zo voor banket. ‘Dat komt door de overzichtelijke presentatie.’

 

De eigenaren omschrijven de winkel zelf als stijlvol én gezellig. Ze willen meer jongeren trekken, maar ouderen ook niet afschrikken. Aan de pui zijn opvallende banieren bevestigd.

 

Kris de Munck hoort in april of hij de Bakery Management Verkiezing 2006 gewonnen heeft.

 

 

Reageer op dit artikel