artikel

Van Dobben zet saucijzenbroodje als merk neer

Dossiers

Van Dobben zet saucijzenbroodje als merk neer

Met de introductie van een saucijzenbroodje breidt Van Dobben zijn assortiment bladerdeegproducten verder uit. Het Van Dobben saucijzenbroodje moet een merk gaan worden, in de lijn van de Van Dobben croquet en de Van Dobben bitterbal. De range bladerdeegproducten is begonnen met het ragoutbroodje.

Met de introductie van een saucijzenbroodje breidt Van Dobben zijn assortiment bladerdeegproducten verder uit. Het Van Dobben saucijzenbroodje moet een merk gaan worden, in de lijn van de Van Dobben croquet en de Van Dobben bitterbal. De range bladerdeegproducten is begonnen met het ragoutbroodje.
 

Volgende week op de Horecava (van 8 tot en met 11 januari in de RAI te Amsterdam) introduceert Van Dobben haar eerste saucijzenbroodje. De meeste saucijzenbroodjes die op de markt zijn, zijn merkloos. Van Dobben positioneert haar saucijzenbroodje als merk. Daarin heeft het al ervaring met onder andere de kroketten en de bitterballen.
 
Rundvlees
Het saucijzenbroodje is een nieuw product in de range van bladerdeegproducten. Van Dobben heeft met de introductie van de ragoutbroodjes al de nodige ervaring met bladerdeeg opgedaan. In het bedrijf te Oostzaan is een complete bladerdeegbakkerij ingericht, waar aan de lopende band producten voor het Van Dobben-assortiment worden gemaakt. Deze producten worden, afgestreken, diepgevroren afgeleverd aan de klant via grossiers en inkoopverenigingen.
De Van Dobben saucijzenbroodjes zijn met 100 procent rundvlees bereid en met een 100 procent roomboterbladerdeeg. Maartje Douma, brandmanager en verantwoordelijk voor het merk Van Dobben, zegt dat er in de aanloop naar dit saucijzenbroodje er uitvoerige testen aan vooraf zijn gegaan. ‘Er zijn acht verschillende smaken getest, met daarbij vooral verschillen in de vleessamenstelling. Uit de test kwam naar voren dat de consument een duidelijke voorkeur heeft voor rundvlees in het saucijzenbroodje.’
 
Middenin
De productie van dit saucijzenbroodje verschilt wel met die van de traditionele ambachtelijke saucijzenbroodjes. Traditioneel wordt de korst uitgerold, vlees erop gespoten waarna het korstdeeg wordt dichtgevouwen. Daardoor ontstaat een product waar de vleesvulling aan de linkerkant is gepositioneerd, terwijl de rechterkant van het saucijzenbroodje vooral bladerdeeg bevat. Het bladerdeeg bij de Van Dobben saucijzenbroodje is om het vlees heen gerold, zoals bij een roomboteramandelstaaf. Het stukje vlees zit dus middenin het product.
De verkoop van het Van Dobben saucijzenbroodje zal in de verkoop actief worden ondersteund. Volgende week worden twee varianten gepresenteerd: het gewone saucijzenbroodje met een gewicht van 95 gram en het mini saucijzenbroodje dat 28,5 gram weegt.
 

Kijk ook op www.vandobben.nl

 

Tekst: Harrie Leijten

Foto’s: Wick Natzijl

 

Reageer op dit artikel