artikel

Leerbedrijf van het jaar geeft tips aan collega’s

Dossiers

Leerbedrijf van het jaar geeft tips aan collega’s

BAKKERSWERELD – Jozeph Verloop is uitgeroepen tot Leerbedrijf van het Jaar in de bakkerij sector. Bakkerswereld bezocht hem in Friesland en geeft hier zijn tips weer.

BAKKERSWERELD – Jozeph Verloop is uitgeroepen tot Leerbedrijf van het Jaar in de bakkerij sector. Bakkerswereld bezocht hem in Friesland en geeft hier zijn tips weer.
 

Verloop liet zijn klanten onder meer via de nieuwsbrief weten dat hij is benoemd tot leerbedrijf van het jaar. Deze nieuwsbrief geeft hij wekelijks uit en wordt verspreid onder 30.000 mensen. ‘Niet iedereen zal het lezen, maar we willen dominant aanwezig zijn in de huiskamers.’

  Verloop hecht waarde aan het opleiden van mensen omdat de jeugd de toekomst heeft. Van de 24 bakkers die bij hem werken, zijn er 10 gediplo- meerd praktijk-begeleider. ‘Ik vind dat iedereen met weten hoe het werkt. Als iemand ziek of vrij is, kan een ander zijn taken overnemen. De chefs brood en banket hebben de leiding.
 
  Iedere leerling krijgt bij binnenkomst een opleidingsplan met duidelijke instructies wat van hem of haar wordt verwacht. We spreken af wanneer deelkwalificaties af moeten zijn en sturen daar op aan.
Daarnaast hebben we iedere week een persoonlijk gesprek plus twee keer per jaar een evaluatie.
 
  De leerlingen krijgen verantwoordelijkheid bij Verloop en worden duidelijk aangestuurd. ‘Wij geven onze mensen de kans zich te ontwikkelen, zonder al te veel vrijheid. We investeren in ze. Dat kun je niet uitdrukken in tijd, je investeert in de toekomst. Dat is belangrijk
Reageer op dit artikel